Britiske konsulenter fikk 35 millioner for å gi service til oljerådgivere

Norske oljerådgivere i Sør-Sudan fikk blant annet bolig- og transporttjenester av det britiske konsulentselskapet Adam Smith International. Det kostet over 35 millioner bistandskroner. Bildet viser en sørsudansk regjeringssoldat som holder vakt over en oljeinstallasjon. Foto: Jok Solomon / Reuters / NTB scanpix
Norske oljerådgivere i Sør-Sudan fikk blant annet bolig- og transporttjenester av det britiske konsulentselskapet Adam Smith International. Det kostet over 35 millioner bistandskroner. Bildet viser en sørsudansk regjeringssoldat som holder vakt over en oljeinstallasjon. Foto: Jok Solomon / Reuters / NTB scanpix

– Jeg ble sjokkert da jeg så hva firmaet fikk betalt for jobben, sier Jan Ledang, tidligere landdirektør for Norsk Folkehjelp i Sør-Sudan. Det britiske selskapet har gått med flere hundre millioner kroner i overskudd de siste årene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ASI om pengebruken: – Stort sett dekning av kostnader

Peter Young er en av grunnleggerne av Adam Smith International og også en av partnerne. Han understreker at ASI ikke hadde stor fortjeneste på oppdraget fra Norge i Sør-Sudan.

– Kostnadene var i hovedsak dekning av faktisk kostnader, som er veldig høye i Sør-Sudan blant annet på grunn av manglende infrastruktur og generelt svært krevende forhold, skriver Young i en epost til Bistandsaktuelt.

Han understreker at Norge var svært fornøyd med jobben ASI gjorde, særlig i forbindelse med at de norske ekspertene måtte evakueres da det brøt kamper i Juba i slutten av 2013.

– Vi er stolte av den jobben vi gjør i Sør-Sudan og vårt arbeid har blant annet bidratt til å øke tollinntektene i landet med 56 prosent og til at matvarehjelp kommer 90 prosent raskere inn i landet, skriver Young.

Young mener generelt det ofte er billigere og mer effektivt å bruke private konsulenter enn for eksempel vanlig utenlandske statsansatte eller folk som jobber for FN.

– Det er mange grunner til dette: Private konsulenter kan hyres inn akkurat så lenge det er nødvendig, ikke et sekund lenger. De kan også ofte bo billigere og er mer fleksible i forhold til risiko, skriver Young.

Norge har fra 2011 og fram til i år utbetalt drøyt 35 millioner bistandskroner til konsulentselskapet Adam Smith International (ASI). Det britiske selskapet har fått betalt for å utføre såkalte støttefunksjoner for norske oljerådgivere som har bistått sørsudanske myndigheter. De norske rådgiverne har vært tilknyttet det norske Olje for Utvikling-programmet.

Adam Smith International ble hyret inn da man fra norsk side innså at ambassaden i Juba ikke hadde kapasitet til å ta seg av alt det praktiske i forbindelse med at norske oljerådgivere skulle jobbe i Sør-Sudan.

Konsulentselskapet fikk ansvaret for å håndtere sikkerhet, bolig, transport og helse for de norske rådgiverne mens de jobbet i landet. Etter at det brøt ut borgerkrig i Sør-Sudan på tampen av 2013 har ikke norske rådgivere oppholdt seg over lengre tid i landet, men Adam Smith International har fått betalt for å ta seg av det praktiske når rådgivere har vært på korte besøk.

Les også: Bistandsprofitørene

– Sjokkerende god betaling

Jan Ledang har vært Norges generalkonsul i Sør-Sudan og landdirektør for Norsk Folkehjelp. Foto: KUBEN
Jan Ledang har vært Norges generalkonsul i Sør-Sudan og landdirektør for Norsk Folkehjelp. Foto: KUBEN

Jan Ledang var norsk generalkonsul i Sør-Sudan fra 2006 til 2009 og deretter landdirektør for Sør-Sudan i Norsk Folkehjelp fram til slutten av 2013. Ledang er svært kritisk til den norske bruken av det britiske konsulentselskapet. Han mener at man fra norsk side betalte altfor mye for tjenestene.

– Da jeg jobbet i Sør-Sudan fikk jeg på et tidspunkt se tall som viste hva Adam Smith International fikk betalt for å hjelpe de norske rådgiverne. Jeg husker ikke de nøyaktige summene, men jeg husker at de fikk sjokkerende god betaling, sier Ledang til Bistandsaktuelt.

Les også: Vil vise fram norsk bistand som godt eksempel

30 millioner

Bistandsaktuelt har fått innsyn i flere av kontraktene Utenriksdepartement har inngått med Adam Smith International. Den eldste kontrakten er signert 26. juli 2011 og viser at det britiske konsulentselskapet etter planen skulle sørge for sikkerhet, bolig, transport, «rest and recration» samt helse for fem rådgivere i 24 måneder. Etter å ha svart positivt på vår innsynsbegjæring har UD sladdet fordelingen av kostnader. Norads statistikkdatabase viser imidlertid at Adam Smith International fikk utbetalt 4,3 millioner kroner i 2011, 20 millioner kroner i 2012 og 5,5 millioner kroner i 2013. Altså nesten 30 millioner kroner på under to og et halvt år.

Bistandsaktuelt har også fått innsyn i en nyere kontrakt med det britiske konsulentselskapet fra perioden 11.10.2013–11.10.2014. Denne kontrakten ble forlenget til høsten 2015. Av disse dokumentene framgår at det i 2013 var 6–7 norske eksperter på langtidskontrakter i Sør-Sudan. De jobbet to uker og hadde to uker fri. I tillegg var det om lag 15 eksperter som i snitt var 2–5 dager i Sør-Sudan i måneden.

115 000 kroner per måned er prisen Adam Smith International fakturerer per ekspert på langtidskontrakt, ifølge kontrakten. Prisen for 30 arbeidsdager med en ekspert på korttidsoppdrag var høyere: 154 000 kroner. Inkludert i denne prisen er blant annet 46 000 kroner til bolig, 46 000 for sikkerhet og 30 800 kroner i helseutgifter.

Les også: Bistandskontrakt ga millionutbytte

Over en million i måneden

Sør-Sudan er et svært dyrt land å drive bistand i. Og ut fra de faktiske utbetalingene ser det ut det ble langt dyrere for Norge å bruke Adam Smith International enn opprinnelig planlagt.

Firmaet fikk fra sensommeren 2011 til slutten av 2013 utbetalt 29, 8 millioner kroner, i snitt litt over en million kroner i måneden. Det framgår fra kontrakten at det i perioden fra august 2012 til juli 2013 var i snitt 91 dager per måned med eksperter i Sør-Sudan.

91 arbeidsdager tilsvarer omtrent 3 eksperter på fulltid per måned. Hvis man antar at det var rundt 91 konsulentdager i måneden i snitt fra 2011 til og med 2013 så betyr det i tilfelle at Adam Smith International fikk utbetalt om lag 340 000 kroner per måned per ekspert.

Hvor mye av dette som har vært faktiske kostnader og hvor mye ASI har tatt i betaling er ikke mulig å se ut fra den dokumentasjonen Bistandsaktuelt har fått innsyn i.

Les også : Norge får mest norsk bistand også i 2017

250 millioner i overskudd

Adam Smith International har, i tillegg til Norge, en rekke bistandsinstitusjoner og giverland som kunder. Blant de største oppdragsgiverne er Verdensbanken og DfID, britenes motstykke til Norad. Og firmaet har gjort det meget godt – i løpet av 2013 og 2014 hadde Adam Smith International et overskudd etter skatt på rundt 250 millioner kroner. Tallene for 2015 er ikke offentlige ennå.

Det var vært en rekke kritiske saker om firmaet i britisk presse. Både BBC og avisene The Telegraph og Daily Mail har fokusert på Adam Smith Internationals store overskudd og høye lønninger.

Høring i parlamentet

I tillegg til kritikken fra media kom organisasjonen Global Justice Now i fjor med en rapport som kritiserte den manglende åpenheten rundt avtalene ASI inngår med britiske bistandsmyndigheter. I rapporten skriver den tidligere Guardian-journalisten Clare Provost at firmaet tjener rått på sine mange bistandsoppdrag.

Den økende kritikken førte til at det 6. juni i år ble holdt en høring i det britiske parlamentets utviklingskomité om bruken av offentlige bistandspenger på kommersielle konsulentselskaper. Adam Smith International var ett av to firmaer som ble innkalt til å svare på spørsmål under høringen.

Les også: FN: – 2,4 millioner trenger humanitær bistand i Libya

– Blant de verste eksemplene

Jan Ledang er, flere år etter at han flyttet hjem til Norge, fortsatt oppbragt over denne bruken av norske bistandspenger i Sør-Sudan.

– Det er mange som har skodd seg godt på bistanden til Sør-Sudan. Adam Smith International er blant de verste eksemplene, sier han.

Han forteller at Norsk Folkehjelp tilbød UD, gjennom ambassaden i Juba, å gjøre akkurat den samme jobben som Adam Smith International, men for en brøkdel av prisen. Ifølge Ledang la Norsk Folkehjelp inn et omfattende skriftlig tilbud på de støttetjenestene som rådgiverne hadde behov for. Norsk Folkehjelp var på den tiden en av de største internasjonale hjelpeorganisasjonene i landet, og hadde årelang erfaring fra Sør-Sudan.

– Vi kunne utmerket godt ha gjort jobben, vi hadde den nødvendige lokale kompetansen og den nødvendige strukturen på plass. Vi hadde stor kapasitet både på transport, logistikk, sikkerhet, innkvartering og andre administrative tjenester. Inntektene hadde kommet godt med, de kunne ha støttet Folkehjelpas arbeid i Sør-Sudan, sier Ledang.

Han forsøkte flere ganger å få svar på hvorfor man fra norsk side valgte å bruke å bruke et så kostbar alternativ som Adam Smith International og ikke Norsk Folkehjelp som tilbød seg å gjøre jobben mye billigere.

– Jeg fikk aldri noe svar, sier han.

Les også: Norsk bistand lærer ikke av sine feil

UD: Meget høyt kostnadsnivå i Sør-Sudan

Astrid Sehl, kommunikasjonsrådgiver i UD. Foto: Utenriksdepartementet
Astrid Sehl, kommunikasjonsrådgiver i UD. Foto: Utenriksdepartementet

Den alvorlige sikkerhetssituasjonen og store praktiske og logistiske utfordringer med å ha et økende antall norske konsulenter i Juba gjorde det nødvendig for den norske ambassaden å inngå avtalen med Adam Smith International, opplyser Astrid Sehl, kommunikasjonsansvarlig i Utenriksdepartementet, til Bistandsaktuelt.

Det britiske konsulentselskapet ble ansett som en seriøs og erfaren aktør som kunne håndtere dette.

Sehl forklarer at da det ble utlyst en anbudskonkurranse hvor fem forhåndsgodkjente internasjonale selskaper ble invitert, kom det inn to anbud. ASI var en av disse. Etter en "bred vurdering" med faglig bistand fra Norad vant ASI konkurransen. Da avtalen utløp, ble et nytt anbud utlyst. Også denne gangen vant ASI konkurransen.

– Tidligere generalkonsul og landdirektør for Norsk Folkehjelp Jan Ledang forteller at han ble sjokkert over betalingen ASI fikk fra Norge i Sør-Sudan. Hva er din kommentar til det?

– Sør-Sudans generelt høye kostnadsnivå, i tillegg til en utfordrende og uforutsigbar sikkerhetssituasjon, innebærer at det har vært og er kostbart å forvalte programmer og prosjekter i Sør-Sudan. Dette var en sentral problemstilling i anbudskonkurransen, og det har vært en løpende dialog med ASI om kostnadsnivå og hvordan en har kunnet redusere dette.

Da det brøt ut borgerkrig i 2013 ble de norske rådgiverne evakuert. Likevel har ASI fått utbetalt rundt 5,2 millioner kroner i perioden 2014–2016. Hvorfor?

– En langtidsrådgiver fra SSB/Olje for Utvikling-programmet har fortsatt arbeidet i Juba gjennom hyppige, men kortere opphold, i tillegg til andre besøkende fra Ofu-tilknyttede institusjoner. Færre rådgivere enn forventet har ført til at kostnadene per ekspert har blitt høyere, og det har derfor vært en justering av prisfastsettelsen i tråd med de reduserte behovene, sier Sehl.

Sehl opplyser at UD på grunn av den vanskelige sikkerhetssituasjonen i Sør-Sudan, som har medført at ingen norske rådgivere er i landet i lengre perioder, nå vurderer avtalen med Adam Smith på nytt.

Denne artikkelen ble først publisert i Bistandsaktuelt.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
12:10 Ukjent drama da Norge ba om hjelp: Sverige avslo to ganger12:10 Arkivverket avslører britisk invasjonsplan fra 194009:45 Mann pågrepet etter å ha skutt en mann i beinet i Larvik09:42 FIS' rennsjef ser ikke for seg en normal langrennssesong08:56 Xi advarer mot mulig ny smittebølge08:36 Nent Group mister Champions League-fotballen – sikret seg «lillebroren»08:18 80 år siden invasjonen av Norge, forbigås i stillhet08:09 To menn pågrepet etter bildrama i Oslo07:21 Trump gjentok kritikken av WHO07:00 Slik behandles koronapasientene – nesten 100 utskrevet fra Ahus07:00 FHIs corona-app kommer like over påske06:45 Sjefsjobben i Økokrim lyst ut etter seks måneder06:00 Dette skjer i dag05:30 Dette skjedde i natt05:17 Mann dømt til å betale erstatning etter et dødsfall han er frifunnet for05:11 Studie: Virussmitten kom til New York fra Europa04:45 6.160 registrerte koronatilfeller i Norge - opp 15004:31 Macron med full støtte til WHO04:29 Tre menn pågrepet etter trusler med våpen i Oslo04:07 Kina med svak økning i smittetall for andre dag på rad03:34 Venezuela får 90 tonn nødhjelpsutstyr03:12 Erna Solberg forsvarer WHO på amerikansk TV03:10 Fransk epidemiolog: Fedme en vesentlig risikofaktor02:45 Den afrikanske utviklingsbanken gir 10 milliarder dollar til koronatiltak01:32 Millionbot til politiet i Trøndelag etter ulovlige direkte anskaffelser00:49 Linda Tripp, kvinnen som bidro til å avsløre Lewinsky-affæren, er død23:29 Medietilsynet-undersøkelse: Over halvparten av unge bruker penger når de spiller23:09 Premier League-spillerne gir til helsevesenet23:00 Premier League-spillerne gir til helsevesenet21:29 Herreløse Antarktis er verdens siste corona-frie kontinent21:21 Saudi-Arabia: Våpenhvile i Jemen fra torsdag21:05 Ansatte i helsevesenet får høyere overtidsbetaling20:45 TV-stjerne Tori Spelling i hardt vær: – Folk dør og du tenker på penger20:01 To reddet da fiskebåt forliste utenfor Tromsø19:50 Supermåne på himmelen natt til torsdag19:48 WHO-sjefen etter Trump-kritikk: – Ikke politiser dette viruset19:29 Forførerinnen, myten og sadisten: Hun ble kalt «Heksa fra Buchenwald»19:28 Tre personer til sykehus etter snøscooterulykke i Voss19:27 FHI-forsker: – Koronatiltakene har negative konsekvenser for folkehelsa19:04 Uværet har truffet Nordland med full styrke19:04 Stor kvalitetsforskjell på coronatester19:01 Seks helsevikarer i Trondheim har testet positivt for covid-1918:15 Tysk redningsbåt med 150 migranter avvist i Italia18:14 Stortinget gjenopptar normalt arbeid etter påske17:54 Pave Frans: Enkelte europeiske politikere minner om Hitler17:44 Coronaviruset har tatt 101 liv i Norge17:26 Bernie Sanders trekker seg fra presidentkampen i USA17:03 Anne Rimmen er blitt mamma til en liten jente16:24 Seks nye coronadødsfall ved sykehjem i Oslo16:22 POD-sjef Benedicte Bjørnland mistet tanten til corona: – Svært trist at Alfhilds liv skulle ende slik16:17 Eier av frisørsalong fikk forelegg på 15.000 kroner15:24 Nordmenns bruk av bankkort stupte i mars14:45 VG: Sveitsisk toppklubb byr millioner for Godset-spiller14:05 96 nye coronadødsfall i Sverige: – Hovedfokus i epidemien flytter seg13:44 Slik skal skolene og barnehagene holdes smittefrie13:38 260 innsatte løslatt fra fengsel før tiden – alle innsatte er nå på enerom13:30 To dømt for voldtekt av ung gutt13:26 Slik håndterer du corona-angsten13:12 Analyse: Norske barn har tapt kunnskap verdt rundt to milliarder kroner13:03 Lurt av falsk profil – meldte at Boris Johnson var død11:44 Solskjær om overgangsvinduet: – Kan komme en situasjon som vi kan utnytte11:16 Skytetreneren om Stina Nilsson: Ingen andre i verden gjør dette11:06 Nedbør over hele landet i påsken10:44 Trump langer ut mot Sverige – Tegnell svarer09:38 Forsker slår alarm om vektøkning blant unge jenter09:19 Johnsons tilstand stabil etter enda en natt på intensiven08:56 Haaland lovpriser Solskjær for gjennombruddet i Molde: – Jeg gir mye «kred» til ham for det08:55 Mann siktet for drap på kona i Trondheim08:10 Rakettene regner over Libyas hovedstad – stort sykehus rammet08:02 Riise og datteren til sykehus etter bilulykke07:44 Go-Ahead dropper togavganger07:30 Trump truer med å holde tilbake penger til WHO07:27 Countrylegenden John Prine er død07:05 Statsoverhoder coronasyke: – Kan bli en demokratisk utfordring06:00 Ingen valgfrihet for foreldrene når skolene åpner igjen05:59 Dette skjer i dag05:50 Dette skjedde i natt05:30 Koronakrisen: Slik rammes ulike bransjer i Norge05:30 Koronakrisen samler italienerne politisk05:17 6.010 registrerte koronatilfeller i Norge - opp 14705:00 FHI advarer mot urealistisk «nullvisjon»04:07 Tallet på koronatilfeller doblet i Kina siste døgn03:36 USAs fungerende marineminister går av etter å ha latterliggjort kaptein02:38 Lærere slitne etter tre uker med hjemmeskole02:00 Wuhan-borgerne kastet seg ut av byen etter 11 uker i isolasjon01:39 Støre varsler oppgjør om beredskapen etter virusutbruddet23:14 Utvider påbud om stans i bruk av alle dataverktøy fra Statens vegvesen22:04 Sykehuset Innlandet vedtar millionbot etter at pasient døde i 201821:53 Helsedirektoratet ville oppheve hytteforbudet tidligere21:28 Mann tiltalt for hatefulle ytringer etter å ha kalt samer for «pest»21:10 Nordmenn tar påskehandelen i Sverige tross påfølgende karantenekrav21:09 Dansk bordell fikk bot etter flere politibesøk20:35 Lørenskog-saken: Politiet tror blodspor kan gi svar20:30 Flere maskerte personer med jernstenger pågrepet i Oslo20:28 Kommunene er ikke rustet for oppheving av hytteforbudet, mener ordfører i Bykle20:12 Ekspertgruppe mener coronaviruset kan skade norsk økonomi i flere år framover19:57 Dødstallet i Frankrike har passert 10.00019:38 Sissel Kyrkjebø om da hun var 20 år: Forelsket og lykkelig19:25 Kontroll på brann i Ålesund sentrum19:23 Norske Syden-favoritter kan bli de første til å åpne
Siste nytt
12:10VerdenUkjent drama da Norge ba om hjelp: Sverige avslo to ganger12:10NorgeArkivverket avslører britisk invasjonsplan fra 194009:45NorgeMann pågrepet etter å ha skutt en mann i beinet i Larvik09:42SportFIS' rennsjef ser ikke for seg en normal langrennssesong08:56VerdenXi advarer mot mulig ny smittebølge08:36SportNent Group mister Champions League-fotballen – sikret seg «lillebroren»08:18Norge80 år siden invasjonen av Norge, forbigås i stillhet08:09NorgeTo menn pågrepet etter bildrama i Oslo07:21VerdenTrump gjentok kritikken av WHO07:00NorgeSlik behandles koronapasientene – nesten 100 utskrevet fra Ahus07:00NorgeFHIs corona-app kommer like over påske06:45NorgeSjefsjobben i Økokrim lyst ut etter seks måneder06:00NorgeDette skjer i dag05:30NorgeDette skjedde i natt05:17NorgeMann dømt til å betale erstatning etter et dødsfall han er frifunnet for05:11VerdenStudie: Virussmitten kom til New York fra Europa04:45Norge6.160 registrerte koronatilfeller i Norge - opp 15004:31VerdenMacron med full støtte til WHO04:29NorgeTre menn pågrepet etter trusler med våpen i Oslo04:07VerdenKina med svak økning i smittetall for andre dag på rad03:34VerdenVenezuela får 90 tonn nødhjelpsutstyr03:12VerdenErna Solberg forsvarer WHO på amerikansk TV03:10VerdenFransk epidemiolog: Fedme en vesentlig risikofaktor02:45VerdenDen afrikanske utviklingsbanken gir 10 milliarder dollar til koronatiltak01:32NorgeMillionbot til politiet i Trøndelag etter ulovlige direkte anskaffelser00:49VerdenLinda Tripp, kvinnen som bidro til å avsløre Lewinsky-affæren, er død23:29NorgeMedietilsynet-undersøkelse: Over halvparten av unge bruker penger når de spiller23:09SportPremier League-spillerne gir til helsevesenet23:00SportPremier League-spillerne gir til helsevesenet21:29VerdenHerreløse Antarktis er verdens siste corona-frie kontinent21:21VerdenSaudi-Arabia: Våpenhvile i Jemen fra torsdag21:05NorgeAnsatte i helsevesenet får høyere overtidsbetaling20:45KulturTV-stjerne Tori Spelling i hardt vær: – Folk dør og du tenker på penger20:01NorgeTo reddet da fiskebåt forliste utenfor Tromsø19:50NorgeSupermåne på himmelen natt til torsdag19:48VerdenWHO-sjefen etter Trump-kritikk: – Ikke politiser dette viruset19:29VerdenForførerinnen, myten og sadisten: Hun ble kalt «Heksa fra Buchenwald»19:28NorgeTre personer til sykehus etter snøscooterulykke i Voss19:27Helse og livsstilFHI-forsker: – Koronatiltakene har negative konsekvenser for folkehelsa19:04NorgeUværet har truffet Nordland med full styrke19:04NorgeStor kvalitetsforskjell på coronatester19:01NorgeSeks helsevikarer i Trondheim har testet positivt for covid-1918:15VerdenTysk redningsbåt med 150 migranter avvist i Italia18:14NorgeStortinget gjenopptar normalt arbeid etter påske17:54VerdenPave Frans: Enkelte europeiske politikere minner om Hitler17:44NorgeCoronaviruset har tatt 101 liv i Norge17:26VerdenBernie Sanders trekker seg fra presidentkampen i USA17:03NorgeAnne Rimmen er blitt mamma til en liten jente16:24NorgeSeks nye coronadødsfall ved sykehjem i Oslo16:22Helse og livsstilPOD-sjef Benedicte Bjørnland mistet tanten til corona: – Svært trist at Alfhilds liv skulle ende slik16:17NorgeEier av frisørsalong fikk forelegg på 15.000 kroner15:24ForbrukerNordmenns bruk av bankkort stupte i mars14:45SportVG: Sveitsisk toppklubb byr millioner for Godset-spiller14:05Verden96 nye coronadødsfall i Sverige: – Hovedfokus i epidemien flytter seg13:44NorgeSlik skal skolene og barnehagene holdes smittefrie13:38Norge260 innsatte løslatt fra fengsel før tiden – alle innsatte er nå på enerom13:30NorgeTo dømt for voldtekt av ung gutt13:26HelseSlik håndterer du corona-angsten13:12NorgeAnalyse: Norske barn har tapt kunnskap verdt rundt to milliarder kroner13:03VerdenLurt av falsk profil – meldte at Boris Johnson var død11:44SportSolskjær om overgangsvinduet: – Kan komme en situasjon som vi kan utnytte11:16SportSkytetreneren om Stina Nilsson: Ingen andre i verden gjør dette11:06NorgeNedbør over hele landet i påsken10:44VerdenTrump langer ut mot Sverige – Tegnell svarer09:38Helse og livsstilForsker slår alarm om vektøkning blant unge jenter09:19VerdenJohnsons tilstand stabil etter enda en natt på intensiven08:56SportHaaland lovpriser Solskjær for gjennombruddet i Molde: – Jeg gir mye «kred» til ham for det08:55NorgeMann siktet for drap på kona i Trondheim08:10VerdenRakettene regner over Libyas hovedstad – stort sykehus rammet08:02SportRiise og datteren til sykehus etter bilulykke07:44NorgeGo-Ahead dropper togavganger07:30VerdenTrump truer med å holde tilbake penger til WHO07:27KulturCountrylegenden John Prine er død07:05VerdenStatsoverhoder coronasyke: – Kan bli en demokratisk utfordring06:00NorgeIngen valgfrihet for foreldrene når skolene åpner igjen05:59NorgeDette skjer i dag05:50NorgeDette skjedde i natt05:30NorgeKoronakrisen: Slik rammes ulike bransjer i Norge05:30VerdenKoronakrisen samler italienerne politisk05:17Norge6.010 registrerte koronatilfeller i Norge - opp 14705:00NorgeFHI advarer mot urealistisk «nullvisjon»04:07VerdenTallet på koronatilfeller doblet i Kina siste døgn03:36VerdenUSAs fungerende marineminister går av etter å ha latterliggjort kaptein02:38NorgeLærere slitne etter tre uker med hjemmeskole02:00VerdenWuhan-borgerne kastet seg ut av byen etter 11 uker i isolasjon01:39NorgeStøre varsler oppgjør om beredskapen etter virusutbruddet23:14NorgeUtvider påbud om stans i bruk av alle dataverktøy fra Statens vegvesen22:04NorgeSykehuset Innlandet vedtar millionbot etter at pasient døde i 201821:53NorgeHelsedirektoratet ville oppheve hytteforbudet tidligere21:28NorgeMann tiltalt for hatefulle ytringer etter å ha kalt samer for «pest»21:10NorgeNordmenn tar påskehandelen i Sverige tross påfølgende karantenekrav21:09VerdenDansk bordell fikk bot etter flere politibesøk20:35NorgeLørenskog-saken: Politiet tror blodspor kan gi svar20:30NorgeFlere maskerte personer med jernstenger pågrepet i Oslo20:28NorgeKommunene er ikke rustet for oppheving av hytteforbudet, mener ordfører i Bykle20:12PengerEkspertgruppe mener coronaviruset kan skade norsk økonomi i flere år framover19:57VerdenDødstallet i Frankrike har passert 10.00019:38KulturSissel Kyrkjebø om da hun var 20 år: Forelsket og lykkelig19:25NorgeKontroll på brann i Ålesund sentrum19:23ReiseNorske Syden-favoritter kan bli de første til å åpne
Populært