FN: – 2,4 millioner trenger humanitær bistand i Libya

Libya havnet i et borgerkrigskaos etter at Gadaffi ble styrtet. Bildet er tatt i Sirte, etter at en bilbombe gikk av torsdag. I tillegg er landet transittland for et stort antall migranter på vei til Europa. Foto: Ismail Zitouny / Reuters / NTB scanpix
Libya havnet i et borgerkrigskaos etter at Gadaffi ble styrtet. Bildet er tatt i Sirte, etter at en bilbombe gikk av torsdag. I tillegg er landet transittland for et stort antall migranter på vei til Europa. Foto: Ismail Zitouny / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Tripoli (NTB-AFP): FN brukte verdens humanitære dag til å be om hjelp til Libya, der millioner av libyere og migranter er fanget i en krise om blir stadig verre.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Over 2,4 millioner mennesker i Libya trenger humanitær bistand. De mangler medisiner og vaksiner og får dårlige sykehustjenester. Nesten 300.000 barn får ikke skolegang, og nesten 350.000 libyere er internt fordrevet, sier Martin Kobler, som er spesialutsending til Libya for FNs generalsekretær.

Kobler påpekte også at over 270.000 migranter som har forlatt hjemlandet sitt, er strandet i Libya.

– De humanitære behovene som følge av krisen i Libya er enorme og dette burde få oss til å gjøre vårt ytterste for å bringe håp til folket, særlig til dem som har et prekært behov for humanitær bistand, sier Kobler.

Libya ble kastet ut i et kaos etter at Muammar Gadaffi ble styrtet i 2011, og væpnede grupper har kjempet om makten. I det siste har kampene vært konsentrert rundt byen Sirte, der regjeringsvennlige styrker driver en offensiv mot ekstremistgruppen IS. (©NTB)

Personvernpolicy