– Trump er en trussel mot pressefriheten

Donald Trump på et kampanjemøte i Ohio torsdag. Foto: Mike Segar / NTB scanpix
Donald Trump på et kampanjemøte i Ohio torsdag. Foto: Mike Segar / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Om Donald Trump vinner presidentvalget i USA, vil han være en stor trussel for den frie pressen verden rundt, mener en organisasjon for medierettigheter.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge Committee to Protect Journalists (CPJ) utgjør Trump «en trussel for journalisters rettigheter og CPJs evne til å forsvare ytringsfriheten rundt om i hele verden».

Uttalelsen kommer etter at Trump har «kriget» mot mediene den siste tiden, spesielt i forhold til anklagene om antasting av flere kvinner – noe han selv kaller «direkte løgner».

– Trump har hånet og bakvasket pressen og har gjort sin motstand mot mediene til et sentralt punkt i sin kampanje, sier styreleder i CPJ Sandra Mims Rowe, og viser til Trumps utsagn hvor han kaller mediene for avskum og går etter individuelle medieorganisasjoner og journalister.

Les også: Trump avviser overgrepsanklager

– Trump har gjennom ord og handlinger demonstrert sin forakt for mediene, fortsetter Rowe, og påpeker at en svekkelse av ytringsfriheten i USA vil påvirke hele verden.

Hun sier videre at Trump ikke virker bekymret over hva dette kan medføre. Han påstår at han ikke har planer om å utfordre myndighetene når det gjelder pressefriheten og behandlingen av journalister.

Les også: Trump-kilder: – Kritiske partifeller er fritt vilt

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært