Trump avviser overgrepsanklager

Se video.

Donald Trump avviser anklagene om at han har begått seksuelle overgrep mot flere kvinner og kaller det «løgnaktige angrep» fra amerikansk presse og Hillary Clinton.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Republikanernes presidentkandidat sier han kan bevise at han snakker sant og at han vil legge fram disse bevisene «på et passende tidspunkt».

– Dette er intet annet enn et samordnet, ondskapsfullt angrep fra mediene og fra Clintons valgkamp, sa Trump på et valgkamparrangement i Florida torsdag.

Det var i forrige uke at avisen The Washington Post offentliggjorde en video fra 2005 der man hører Trump fortelle at han kan tafse på kvinner og ta dem i skrittet fordi han er en kjent person. Trump har beklaget uttalelsene og kaller det «garderobeprat».

Bakgrunn: Flere kvinner anklager Trump for antasting.

Obama: Uakseptabelt

USAs førstedame Michelle Obama sier hun er dypt rystet over Trumps kvinnekommentarer og kaller dem skammelige og uholdbare.

– Det spiller ingen rolle hvilket parti du tilhører, Demokratene, Republikanerne eller er uavhengig. Ingen kvinne fortjener å bli behandlet på en slik måte, sa Michelle Obama på et valgkamparrangement for Hillary Clinton i New Hampshire torsdag.

– Dette var ikke garderobeprat. Dette var en sterk personlighet som snakket fritt og åpnet om uakseptabel seksuell oppførsel, sa hun.

Les også: Trump hevder IS vil ta over USA hvis han taper

Befølt

Fire kvinner har siden onsdag stått fram og anklaget Trump for seksuelle overgrep. En av dem forteller til The New York Times at Trump befølte henne under en flytur for over 30 år siden. En annen kvinne har fortalt til avisen at Trump tok tak i henne og begynte å kysse henne da de sto i en heis.

Trump sier kvinnene lyver og at han vil saksøke avisen.

Les også: Trump hakker løs på Clintons helse

Flere framtredende republikanere har de siste dagene erklært at de ikke lenger støtter Trump i hans forsøk å på å bli president. Og flere meningsmålinger viser at Clinton har fått større oppslutning etter Trump-avsløringene.

VIDEO: Flere kvinner anklager Trump for antasting:

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært