Afghanistan: Religiøs leder giftet seg med seksåring

Arkivfoto.
Arkivfoto. Foto: Zohra Bensemra / Reuters

En 60 år gammel religiøs leder i Afghanistan er pågrepet av politi etter at han giftet seg med en seks år gammel jente, opplyser myndighetene i landet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mohammad Karim er pågrepet i provinsen Ghor sentralt i landet, og politiet etterforsker nå saken, opplyser guvernørens talsmann Abdul Hai Khatibi.

Karim har sagt at han fikk jenta av hennes foreldre som «en religiøs offergave». Jentas familie hevder at hun ble bortført fra Herat-provinsen vest i landet, nær grensen til Iran.

Jenta, som er i sjokk, er nå innkvartert på et kvinnesenter, i påvente av å bli hentet av sine foreldre.

– Jenta snakker ikke, men hun gjentar én ting: Jeg er redd denne mannen, sier provinsens leder for kvinnesaker, Masoom Anwari.

Les også: Amerikanske spesialstyrker såret i Afghanistan

USA: Afghansk IS har direkte forbindelse til Syria og Irak

Rapport: Livsfarlig barnearbeid utbredt i Afghanistan

Pågripelsen av Karim fant sted bare dager etter at en 14 år gammel gravid jente ble satt fyr på og brent i hjel i den samme provinsen. Jentas familie sa hun ble torturert og satt fyr på av ektemannens familie. Hun tente på seg selv, har familien hans hevdet.

Tidligere denne måneden sa Sima Samar, som leder Afghanistans uavhengige menneskerettighetskommisjon, at usikkerheten og fattigdommen i noen regioner er så stor at familiene gifter bort sine døtre i svært ung alder for å kvitte seg med dem.

I henhold til afghansk lov er det forbudt for jenter under 16 år å inngå ekteskap.

Personvernpolicy