Rapport: Livsfarlig barnearbeid utbredt i Afghanistan

Artikkelen fortsetter under annonsen

Flere titusen afghanske barnearbeidere jobber under livsfarlige forhold. Regjeringen må beskytte dem bedre, krever organisasjonen Human Rights Watch (HRW).

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

I en rapport dokumenterer organisasjonen hvordan afghanske barn helt ned i femårsalderen arbeider under svært risikable forhold, i teppeindustrien, med tvangsarbeid i mursteinsbrennerier og som jern- og metallarbeidere.

Barna utfører arbeidsoppgaver som kan resultere i sykdom, skader og i verste fall døden, på grunn av risikable arbeidsforhold og svak håndheving av sikkerhets- og helsestandarder, heter det i rapporten, som ble lagt fram torsdag.

Ifølge organisasjonen har den afghanske regjeringen feilet i å håndheve forbudet mot barnearbeid i farlige industrier, og stagnert i prosessen med å få arbeidsloven sin opp på internasjonal standard.

– Den afghanske regjeringen må gjøre en bedre jobb for å beskytte barna sine, og landets framtid, ved å vedta loven som forbyr barnearbeid, sier hovedforfatteren bak rapporten, Phelim Kine.

Ifølge organisasjonen har de statlige institusjonene som er ansvarlige for å ratifisere loven, ikke kapasitet til å føre tilsyn med alle arbeidsplasser. Noe som fører til at mange barnearbeidere blir oversett og ubeskyttet.