Nystad etter dopingskandalen: – Unge folk har mistet troen på ren idrett

Trond Nystad er dypt skuffet over dopingskandalen som han mener har rammet unge menneskers tro på ren idrett.
Trond Nystad er dypt skuffet over dopingskandalen som han mener har rammet unge menneskers tro på ren idrett. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Trond Nystad, som forlot Østerrikes landslag etter dopingskandalen, sier hendelsen har rammet unge folks tro på ren idrett.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Nystad forteller til Dagbladet at han siden skandalen har blitt ringt opp av unge østerrikere som lurer på om man må dope seg for å bli en god langrennsutøver.

– De har knust barnedrømmer, og det er det som er det jævligste, sier Nystad om de dopingtatte.

Østerrikerne Dominik Baldauf og Max Hauke er to av de fem langrennsløperne som ble dopingtatt i februar. En video avslørte hvordan Hauke ble tatt med nåla i armen. Kort tid senere sa Nystad opp trenerjobben.

– Det er forferdelig at unge mennesker skal tro at man må jukse for å bli god på ski. Nå er det sånn at de som er litt eldre, 16, 17 år, skammer seg for å si at de er langrennsutøvere, for da tror alle at de også er juksemakere, sier han.

Nystad har søkt jobben som landslagssjef i langrenn etter Vidar Løfshus. Blant andre navn som er aktuelle kandidater er Guri Hetland, Arild Monsen, Eirik Myhr Nossum og Fredrik Aukland.

Aktuelt: Flere vil fengsle dopede idrettsutøvere

Kommentar: « Nasjonalsporten vår er syk»

Nystad til ABC Nyheter om kritikken: – Alle har blitt lurt. Vi har ikke hatt peiling