Platini går rettens vei for å renvaske sitt navn

Michel Platini vil renvaske sitt navn etter at han ble avsatt som UEFA-president i 2015.
Michel Platini vil renvaske sitt navn etter at han ble avsatt som UEFA-president i 2015. Foto: Lionel Cironneau / AP/NTB Scanpix

Tidligere UEFA-president Michel Platini vil bevise at flere tidligere FIFA-topper samarbeidet for å få ham utestengt fra fotballen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

For få år siden var Platini en av de største maktpersonene i internasjonal fotball, men i 2015 mistet franskmannen sitt verv som UEFA-president. Han ble også utestengt.

Platini måtte gå da det ble kjent at han hadde mottatt 17 millioner kroner i ureglementerte penger fra daværende FIFA-president Sepp Blatter. Utbetalingen skjedde i 2011 og var angivelig for arbeid utført for organisasjonen mange år tidligere. Også Blatter ble utestengt fra fotballen som følge av den overføringen.

Nå vil Platini renvaske sitt navn. Det skal han gjøre ved å trekke flere tidligere topper i Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) inn i saken. Ifølge Le Monde mener den tidligere UEFA-presidenten at han ble utsatt for et komplott, og avisen skriver at Platini har levert en anmeldelse.

Les mer: Platini straffeforfølges ikke for FIFA-utbetaling

Le Monde skriver også at franskmannen mistenker FIFAs tidligere juridiske sjef Marco Villiger, tidligere formann for FIFAs revisjonskomité Domenico Scala og Sepp Blatter for å ha regissert hans avgang. Platini mener de tidligere toppmennene samarbeidet om å lekke informasjon til sveitsiske myndigheter med mål om å få han avsatt.

Platini var UEFA-president mellom 2007 og 2015. Han forsøkte i denne perioden å vippe Blatter av tronen som FIFA-president.

Les også:

Platinis trikseutsagn imøtegås av Blatter

Blatter møtte Putin for «småprat og drinker»

Blatter slakter Sverige: – Fotball er ikke politikk

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden