Platinis trikseutsagn imøtegås av Blatter

Michel Platini p besøk i Oslo da han var UEFA-president. Foto: Lise Åserud / Scanpix
Michel Platini p besøk i Oslo da han var UEFA-president. Foto: Lise Åserud / Scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Michael Platini sier at VM-trekningen i 1998 var trikset med slik at Frankrike ikke kunne møtte Brasil før i finalen. Sepp Blatter mener han har misforstått.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

20 år etter at Frankrike tok VM-gull på hjemmebane kommer den franske fotballegenden Platini (62), som den gang var sjef i organisasjonskomiteen, med den oppsiktsvekkende innrømmelsen i et intervju med radiostasjonen France Bleu.

Platini sier at da VM-kampplanen ble satt opp, sørget man for at Frankrike ikke kunne møte Brasil før finalen.

– Dersom vi endte først i vår gruppe og Brasil først i sin, kunne vi ikke møtes før i finalen. Frankrike mot Brasil i finalen, det var en drøm for alle, sa Platini leende og fortsatte:

– Det var litt triksing.

Det ble til slutt en drømmefinale mellom de to landene, en kamp VM-arrangørene altså gjorde det de kunne for at skulle bli en realitet. Frankrike vant 3-0 og ble verdensmester for første gang.

– Tror du ikke andre arrangører av VM har gjort noe lignende, spurte Platini.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Jo, nettopp, sier Blatter til nyhetsbyrået AP. Den daværende FIFA-presidenten ledet trekningen i Marseille høsten 1997 og sier at alt var helt åpent og reglementert.

– Jeg er veldig overrasket over at Platini sier dette. Det var ingen form for triksing, hevder Blatter og sier at det både før og etter VM i 1998 var vanlig å plassere tittelforsvareren og vertslandet i grupper på forhånd, og at de ble plassert slik at de kunne møtes i en drømmefinale. I 1998 var Brasil forhåndsplassert i gruppe A, Frankrike i gruppe C.

2006 var siste gang tittelforsvareren ble plassert i en gruppe før trekningen. De siste gangene er det blitt gjort bare med vertslandet.

Michael Platini er per dags dato utestengt fra all internasjonal fotball for å ha mottatt 17 millioner kroner i ureglementerte penger fra FIFA. Også Blatter er utestengt fra fotballen for økonomiske misligheter.