Blatter slakter Sverige: – Fotball er ikke politikk

Tidligere Fifa-president, Joseph (Sepp) Blatter, ankom sitt hotell i Moskva 19 juli, etter invitasjon fra Russlands president Vladimir Putin.
Tidligere Fifa-president, Joseph (Sepp) Blatter, ankom sitt hotell i Moskva 19 juli, etter invitasjon fra Russlands president Vladimir Putin. Foto: Dmitry Serebryakov / AP / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Skandaleomsuste Sepp Blatter går hardt ut mot politiske boikotter av VM.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den svenske regjeringen valgte først å boikotte VM politisk. Det vil si at ingen fra regjeringen var representert i Russland under VM. Det samme gjorde Island.

Etter at Sverige kom seg til åttedelsfinalen, bestemte Sverige seg for å sende nærings- og innovasjonsminister Mikael Damberg. I dag slo Sverige Blatters hjemland Sveits.

– De burde ha vært der fra begynnelsen. De burde støtte laget sitt. Dette er jo fotball. Det er ikke politikk, sier Blatter i et intervju med Expressen i forkant av kampen, selv om han roser det svenske landslaget.

Før kampen mente han Sverige spiller godt defensivt og spådde en åpen kamp.

Invitert av Putin

Sverige og Island boikottet politisk VM i Russland på grunn av forgiftningen av eks-spionen fra den militære etterretningstjenesten GRU, Sergej Skripal, som befant seg i Storbritannia. Storbritannia ga den russiske regjeringen skylda.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Blatter møtte Putin for «småprat og drinker»

Blatter er i Russland etter en invitasjon fra president Vladimir Putin. Etter å ha styrt Fifa i 17 år, ble Blatter i mai 2015 utestengt fra all offisiell fotball frem til oktober 2021. Grunnen var en pengeutbetaling til den suspenderte UEFA-sjefen og gamle fotballegenden Michel Platini.

– Fifa ville ikke ha VM i Russland

Blatter hyller det russiske landslaget, som har overrasket stort i VM til å ligge på 70. plass på Fifa-rankingen, tre plasser over borgerkrigsønderrevne Syria.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Alle i Europa sier russerne er dumme, og kan ikke vinne noe. Nå, se på tavla, sier han til russiske Match TV, ifølge The Moscow Times.

Han sier også at Fifa presset virkelig på at verdensmesterskapet ikke skulle avholdes i Russland.

Les også: Platinis trikseutsagn imøtegås av Blatter

Roser Putin

Blatter roser Vladimir Putin, som han beskriver som «svært sterk».

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Du kan ikke herje med en person som Putin. Han tror på dette mesterskapet, sier Blatter.

– Du kan diskutere hvorvidt mesterskap burde kun bli arrangert i demokratiske stater, det er et annet spørsmål, sier Blatter.

– Men når det gjelder VM i fotball, den største sportsbegivenheten i verden, så burde du være her, sier Blatter til Expressen.

Blatter har heller ikke så mye til overs for videodømming, som han kaller «eksperiment» og altfor inkonsekvent.

– Spillerne får ikke spille fotball. Det er så mange avbrudd. Sløseri med tid, sier han til avisen.

Hope Solo: – Blatter klådde på meg