Arrangørens grep stoppet Nedregotten og Skaslien – endte OL med sur 4.-plass

Curlingspillerne Kristin Skaslien og Magnus Nedregotten måtte skuffet innse at det ble tap mot OAR i tirsdagens bronsekamp i vinter-OL. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Curlingspillerne Kristin Skaslien og Magnus Nedregotten måtte skuffet innse at det ble tap mot OAR i tirsdagens bronsekamp i vinter-OL. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Da OL-arrangøren gikk løs med sandpapir på curlingsteinene, snudde trenden for Norges mixed double-lag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det var et skuffet, men ikke nedbrutt, curlingpar som møtte pressen etter 4-8-tapet mot OAR i bronsefinalen.

Magnus Nedregotten og Kristin Skaslien hadde åpnet OL med seirer over storlagene Canada og Sveits, men før mesterskapets femte kamp kom en endring de to nordmennene aldri taklet. Arrangøren valgte å pusse curlingsteinene for å få dem til å curle mer.

– Ja, jeg er helt enig, sier Nedregotten på NTBs spørsmål om at stein-grepet ble vendepunktet for han og samboeren Skaslien.

– Det ble vanskeligere for oss etter det. Vi er ikke så vant til å spille på is som curler seks fot, fire fot er vanlig for oss. Russerne, for eksempel, trener jo i OL-hallen i Sotsji, der det er veldig lik is som det er her. Og det hadde de sikkert en fordel av i den siste delen av turneringen, fortsetter han.

Surt

Det russiske laget, bestående av ekteparet Aleksandr Krusjelnitskij og Anastasia Bryzgalova, kom til OL som verdensenere. De hadde stort sett full kontroll i bronsekampen mot Norge, og etter skuffelsen ved å tape semifinalen mot Sveits, var bronsemedaljen det som berget et litt varierende mesterskap for verdensmesterne fra 2016.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Dermed var det Nedregotten/Skaslien som måtte stå igjen uten medalje av lagene som tok seg til sluttspillet.

– Det er ikke ideelt. Men dette betyr at vi er det fjerde beste laget i verden i mixed double curling nå. Og det er bra, en god prestasjon, oppsummerer Nedregotten om innsatsen i den ferske OL-grenen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Kjempet til liten nytte

Etter det nevnte vendepunktet med endringen fra arrangøren, vant Norge så vidt mot jumbolaget Finland i en kamp som gikk til ekstraomganger.

Deretter ble det tap mot USA og Kina, som førte til en skillekamp mot kineserne. Den vant Norge, men deretter ble det nye nederlag mot Canada og de russiske utøverne.

– Vi var litt bakpå i dag. At de får to poeng i den første omgangen er egentlig greit, men andreomgangen er dum. At de da får ett poeng er veldig kjedelig. Da må vi kjempe med nebb og klør, og det klarer vi en stund. Men russerne spilte kjempebra, sier Nedregotten.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Norge hadde sjansen til å slå tilbake i sjuende omgang på stillingen 4-6, men kampen ble punktert da russerne klarte å stjele ytterligere et poeng. Nedregotten innrømmet at det også var noen OL-nerver involvert.

– Nerver er det helt klart. Det gir mye erfaring å ha spilt et OL her. Jeg har lært mye om meg selv her borte. Det er noe helt annet å spille mixed double med kun én annen person enn å spille med tre andre mannfolk i et VM. Her er du helt åpen og må ta imot alt når du bommer. Du kan ikke gjemme deg.

VM neste

Det er foreløpig ikke helt bestemt om Nedregotten og Skaslien fortsetter satsingen i mixed double curling. Skaslien kunne fortelle at hun skal ta seg noen ukers curlingpause etter OL, mens samboeren skal rett hjem for å trene til VM i Las Vegas i mars og april.

Der skal Nedregotten representere Norge sammen med skip Steffen Walstad, Markus Høiberg og Magnus Vagberg.

Onsdag begynner for øvrig herrenes curlingturnering i OL, der Thomas Ulsruds lag jakter medalje i sin tredje deltakelse i vinterlekene. De tok sølv i 2010 og ble nummer fem i 2014.