Uenighet i curlingleiren etter Svaes mixed double-kritikk

Norges mixed double-lag med Magnus Nedregotten, Kristin Skaslien og trener Thomas Løvold er ikke videre imponert over Christoffer Svaes kritikk mot den nye OL-grenen. Foto: Heikki Saukkomaa / Lehtikuva / NTB scanpix
Norges mixed double-lag med Magnus Nedregotten, Kristin Skaslien og trener Thomas Løvold er ikke videre imponert over Christoffer Svaes kritikk mot den nye OL-grenen. Foto: Heikki Saukkomaa / Lehtikuva / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Christoffer Svae klinket til i et NTB-intervju og mente at mixed double curling ikke burde være OL-gren i år. Utspillet blir dårlig mottatt i Norges mixed-lag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Det må bare stå for hans regning, altså. Jeg er totalt uenig, sier Norge-trener Thomas Løvold etter at laget hans tapte OL-bronsekampen mot OAR 4-8.

Temaet er kameraten Christoffer Svaes uttalelser om at han mener mixed double-curling ikke er moden som OL-gren ennå. Den norske curlingprofilen synes det burde vært en prøvegren i årets OL, og så eventuelt stå på OL-programmet fra 2022.

– Da synes jeg han kan sette seg litt mer inn i mixed curling, sier Løvold og bemerker at Svaes timing med kritikken, dagen før en medaljekamp i OL, ikke er ideell.

Sterke nasjoner mangler

Blant Svaes argumenter for at mixed double ikke burde stå på OL-programmet, er blant annet at flere antatt sterke nasjoner ikke har fått mulighet til å stille mixed-lag i årets vinterleker.

– Foreløpig stiller ikke alle nasjonene med sine sterkeste kort, blant andre Sverige, som antakelig har et av verdens beste mixed double-lag. Nasjonene fikk litt kort tid på seg til å finne ut hvordan de skulle legge opp løpet.

– Sverige har vel rett og slett besluttet at hvis man satser på lagidrett, så får man ikke satse på mixed double i tillegg. Vi har derimot et godt lag, der begge spillerne har dedikert seg til lagidrett ved siden av mixed double, og derfor stiller vi bedre forberedt, tror jeg da, sa Svae til NTB mandag.

– Mixed vanskeligere

Kristin Skaslien, som sammen med samboeren Magnus Nedregotten utgjør det norske mixed double-laget, har kjent Svae i en årrekke. Hun er ikke enig i curlingkameratens mening.

– Jeg synes mixed double er en helt fantastisk form for curling. Det går kjappere, du har flere steiner i spill, det er publikumsvennlig. Jeg tror ikke han har spilt så mye mixed double, sier hun og minner om at nivået i den relativt unge curlinggrenen har hevet seg de siste årene.

– Han kan få prøve selv, da. Det er mye vanskeligere å være utpå der og spille mixed double enn å spille vanlig herrecurling. Du er mer naken på isen, du har ikke to kostere og et firemannslag som du kan gjemme deg bak hvis du sliter litt selv.

Forsvarer tanken bak

Skasliens partner Nedregotten er ikke udelt kritisk til Svaes utspill, men synes det er riktig at mixed double er med på OL-programmet i Sør-Korea.

– Det kommer litt an på hvordan du definerer at et OL skal være. Det er ikke mange år siden OL handlet like mye om å delta som å vinne for amatører. Jeg synes OL er en kjempefin bevegelse der du kan få inn en gren som mixed double, som viser en jente og en gutt som har idrettsglede sammen og tross alt spiller på et høyt nok nivå til at det blir spennende, jevne matcher, sier Nedregotten.

Han klarer ikke helt å dy seg fra å komme med et stikk til Svae, som spiller på et konkurrerende klubblag.

– Han får prøve å stille opp i NM, så får vi se hvordan det går.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært