Meny

Hundeveddeløp forbys i New South Wales

Nylig avslørte en gransking i New South Wales at opp til 68.000 hunder som ble regnet som uegnet til veddeløp, er blitt avlivet de siste tolv årene. Nå forbys sporten i Australias mest folkerike delstat New South Wales. Foto: Peter Parks (AFP / NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Australias mest folkerike delstat forbyr veddeløp med greyhounder etter en rekke skandaler, deriblant masseslakt og bruk av grisunger og pungrotter som «agn».

Nylig avslørte en gransking i New South Wales at opp til 68.000 hunder som ble regnet som uegnet til veddeløp, er blitt avlivet de siste tolv årene.

– Jeg forstår skuffelsen til folk som liker å vedde på hunder. Men vi kan og vil ganske enkelt ikke stå og se på og tillate utstrakt og systematisk mishandling av dyr, sier delstatsminister Mike Baird.

Industrien er ikke i stand til å reformere seg, og myndighetene tar derfor sikte på å stenge den fra 1. juli neste år, fastslår han.

Les også: Er eventyret ute for spansk tyrefekting?

Grisunger, kaniner, pungrotter og andre smådyr brukes i treningen av noen av de mestvinnende veddeløpshundene i Australia, avslørte kringkasteren ABC i fjor.

Bruk av levende agn i sporten har vært forbudt i årevis, og avsløringen utløste en gransking i New South Wales. Den avslørte massedrap på hunder som ble regnet for å være for treige, samt utstrakt bruk av levende agn, opplyser Baird. Dessuten har industrien systematisk ført folket bak lyset om de store døds- og skadetallene.

Greyhoundløp er i dag bare lovlig i åtte land, og flere amerikanske delstater har lagt ned forbud. New South Wales blir den første delstaten i Australia som forbyr hundeveddeløpene.

Les også:

Dette har du lov til om du ser en hund innelåst i en varm bil

Hund slept nesten to kilometer etter eierens bil

Døende hund på eventyr

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus