Meny

Hund slept nesten to kilometer etter eierens bil

Denne hunden ble slept nesten to kilometer etter en bil i Haugesund ved 10.40-tiden søndag formiddag. Foto: Politiet (NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En hund ble slept nesten to kilometer etter en bil i Haugesund søndag formiddag. Eieren oppdaget ikke at hunden hang bak bilen og måtte etterlyses av politiet.

Et vitne som kjørte på Skjoldavegen i Haugesund ble ved 10.40-tiden oppmerksom på at en hund hang fast etter båndet i bakluken på bilen foran. Føreren stanset ikke, til tross for at vitnet forsøkte å signalisere at noe var galt.

Etter noen minutter røk halsbåndet hunden hang etter, og føreren kjørte videre. Vitnet tok seg av hunden og kontaktet politiet, som umiddelbart etterlyste hundeeieren. Vedkommende ble funnet i 14.30-tiden, og føreren av bilen viste seg å være samme person som eier hunden.

Les også: Eieren teipet igjen hundens munn da den bjeffet

– Kombinasjonen av gode vitner og brukbart politiarbeid gjorde at vi fikk tak i vedkommende. Vi har fått en forklaring på hendelsesforløpet, og vi snakker om et uhell. Det er ikke gjort i vond mening, opplyser operasjonsleder Trond Friborg i Sør-Vest politidistrikt til NTB.

Friborg opplyser at hunden, som er av rasen shetland sheepdog, har blitt slept halvannen til to kilometer bak bilen. Han antar at den kommer til å klare seg.

– Hunden er hos veterinær og får godt stell der. Veterinæren var innstilt på behandling og ikke avliving, sier operasjonslederen.

Les også: Par fradømt retten til å drive med hund etter vanskjøtsel

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus