Dobbel Vilhjalmsson da Rosenborg slo Start

Her har Matthías Vilhjálmsson lagt på til 1-0 for Rosenborg mot Start. Senere la samme mann på til 2-0. Foto: Tor Erik Schrøder (NTB scanpix)

Det var lenge liten forskjell mellom topp og bunn, men Rosenborg overtok etter hvert og vant 2-0 borte mot Start i Kristiansand.

Ti minutter før slutt kom det første målet, og det kom ved den tidligere Start-spilleren Mattias Vilhjalmsson. Islendingen headet et innlegg fra vikarierende RBK-kaptein Jonas Svensson i mål.

Samme mann var frempå igjen med et par minutter igjen av ordinær tid. Denne gangen slo han alle i en duell etter en corner av innbytter Magnus Stamnestrø.

Islendingens luftstyrke ble avgjørende.

– Det var tungt i perioder, og vi fikk det ikke helt til. Endelig fikk vi scoring mot slutten, og vi vant fortjent. Start var bra de også, sa Vilhjalmsson til TV 2.

Vilhjalmsson skulle egentlig ha spilt sentral midtbane, men fikk sjansen som spiss da Christian Gytkjær ble syk før kampen og måtte starte på benken.

Like god

Etter at Start var minst like god som Rosenborg i en tam 1. omgang, tok serielederen mer tak etter hvilen.

Likevel tok det tid før RBK ble giftig fremover. Den første skikkelige store sjansen kom 15 minutter før full tid ved innbytter Christian Gytkjær. Kun en elendig touch av den småsyke dansken hindret scoring da han kom alene, og ballen gikk inn til Starts keeper Håkon Opdal.

Mens det skjedde svært lite foran mål de første 45 minuttene, så ble det mer livlig etter pausen, tross alt, og Rosenborg vant fortjent.

Unggutt

Starts beste mulighet i kampen mot kom allerede etter seks spilte minutter. Da fikk unggutten Matias Rasmussen en fin avslutningsmulighet inne i feltet, men skuddet fra rundt 14 meter ble greit plukket ned av Rosenborgs keeper André Hansen.

Samme Rasmussen hadde også en god mulighet midtbeis i 2. omgang, men også det skuddet havnet i klypene på Hansen foran drøyt 5000 tilskuere.

– Jeg synes at vi gjorde mye bra i denne kampen. Klarer vi å levere på dette nivået fremover, så kommer til å ta noen poeng, sa Starts trener Steinar Pedersen.

Topper

Rosenborgs tre poeng gjør at laget har fått en luke på tabelltopp. Hittil er det blitt åtte seirer, én uavgjort og ett tap. Det er fire poeng ned til Molde på 2.-plass, mens Odd er ett poeng bak Molde igjen.

Start er fortsatt sist med fattige fire poeng. Samtlige poeng er kommet etter uavgjorte kamper. Start har spilt 25 kamper på rad i eliteserien uten seier. Den lite attraktive rekorden innehas av Sandefjord som i 2010 spilte 27 kamper i strekk uten en neste trepoenger.

Rosenborg stilte uten skadde Pål André Helland og suspenderte Mike Jensen.