Meny

AaFK-nedturen fortsetter

John Arne Riise (t.v.) startet kampen for gjestene Aalesund, men veteranen klarte ikke å forhindre 0-1-tap. Foto: Jon Olav Nesvold (NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Aalesund gikk på sitt tredje strake serietap i bortekampen mot Sarpsborg. Sarpingene vant 1-0 etter scoring av Anders Trondsen.

– Vi kjørte over Aalesund i 2. omgang. Vi hadde et hav av sjanser, og det er AaFK-keeperens fortjeneste at vi ikke vant mer, sa Sarpsborg-trener Geir Bakke til TV 2 etter kampen.

– Dette var en mye bedre prestasjon enn den mot Sogndal sist (1-4-tap), men samtidig fikk vi ikke med oss poeng nå heller. Det er tøft, det er tungt, men vi kan ikke gjøre annet enn å rette blikket fremover, sa Aalesund-trener Trond Fredriksen.

Anders Trondsens matchvinnerscoring kom på et uheldig tidspunkt for gjestene fra Aalesund, nesten et minutt på overtid i 1. omgang. 21-åringen dunket ballen i mål fra rundt 17 meter, men kanskje burde Aalesund-keeper Andreas Lie ha reddet. Burvokteren fikk fingertuppene på ballen, men måtte likevel se at den snek seg inn i nettmaskene.

Les også:   John Arne Riise legger opp

Bortemareritt

Aalesund har nå tapt tre strake seriekamper, og Trond Fredriksens mannskap har tatt bare ett poeng på bortebane i serien denne sesongen. Laget har dessuten sluppet inn mål i 28 strake bortekamper i serien. Forrige gang AaFK holdt nullen borte var 6. juli 2014. Da ble Stabæk slått 2-0 i Bærum.

Før Sarpsborgs 1-0-scoring hadde begge lag hatt sjanser til å gå opp i ledelsen i 1. omgang, men uten å lykkes.

Franck Boli og Mustafa «Mos» Abdellaoue kom begge til gode muligheter for gjestene, men Sarpsborg-keeper Arild Østbø sto solid mellom stengene for hjemmelaget. Pål Alexander Kirkevold og Patrick Mortensen kom nærmest for vertene, men duoen måtte vente på Trondsens slegge før nettet bølget i Sarpsborgs favør.

Les også:  Treverket sto i veien Sogndal

Gigasjanse

Hjemmelaget fikk to store muligheter til å doble ledelsen ganske kjapt etter hvilen. Begge etter 55 minutter, og begge fra Sigurd Rosted. 21-åringen headet først ballen i stolpen etter corner, før headet utenfor fra god posisjon.

Hjemmelaget fikk nok en stor dobbeltsjanse etter 74 minutter. Alexander Groven løsnet først skudd inne i boksen, men bortelagets keeper kastet seg ned og reddet fint. Like etter havnet ballen inne i AaFK-boksen etter litt klabb og babb, og Sarpsborg så ut til å kunne plassere den i mål fra kloss hold, men gjestene fikk klarert med nød og neppe.

Aalesund forsøkte seg på en sluttspurt i håp om poeng, men tangotrøyene hadde ikke effektiviteten med seg. Dermed ebbet det ut i ettmålsseier til Geir Bakke og Sarpsborg.

Resultatet i torsdagens oppgjør gjør at Sarpsborg ligger på 9.-plass med 15 poeng etter ti kamper. For Aalesund ser det verre ut. Laget fra Sunnmøre er på kvalifiseringsplass med syv poeng etter ti kamper, à poeng med Stabæk på plassen bak. Tabelljumbo Start har fire poeng.

Les også:  Dobbel Vilhjalmsson da Rosenborg slo Start

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus