Meny

Lettet Asante kvitt tørken

Ernest Asante ble Stabæks store helt. Foto: Håkon Mosvold Larsen (NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ernest Asante nektet å gi opp, selv om han gikk av banen i kamp etter kamp uten scoring. Med venstrefoten stoppet Stabæk-helten både måltørken og tapsrekken.

Asante scoret hele ti mål da Stabæk overraskende tok bronse i fjor. Ghaneseren har ikke klart å følge opp denne sesongen, inntil han fikset 1-0-seier over Viking torsdag. Stabæk sto med fire strake tap før den befriende Asante-scoringen.

– Det var et veldig viktig mål for meg. Det har vært tøft å vente på målet, men jeg har hele tiden klart å holde motet oppe, sa Asante til NTB.

– Jeg har kjempet i 90 minutter i hver eneste kamp for å score, men målet har uteblitt, og jeg har bare måttet fokusere på neste kamp. Endelig kom det. Jeg er veldig glad, strålte matchvinneren.

Les også: Treverket sto i veien Sogndal

Får arbeidsro

Først i den tiende runden kunne Asante juble for scoring. Nicholas Grossman var uselvisk da vertene bet seg fast foran Vikings mål. Han spilte til Asante, som iskaldt scoret med venstrebeinet fra 16 meter.

Lettelsen for stor hos Asante, naturlig nok. 27-åringen sank ned i gresset og takket høyere makter. Kanskje var det dette som skulle til for å få ham i gang.

Stabæk har trøblet under Billy McKinlays ledelse. Fire poeng var alt laget til den tidligere Premier League-spilleren hadde sanket på de ni første kampene.

Nå får McKinlay noe bedre arbeidsro, selv om de «blaa» fortsatt ligger på nedrykksplass. Etter kampen spøkte McKinlay med lokalpressen: «I går mente dere jeg ville få sparken».

– Fire strake tap har vært veldig skuffende. Prestasjonene har ikke vært så ille, men det glemmer folk fort når du ikke tar poeng. En skal være forsiktig med å snakke opp prestasjonene når man ikke vinner, men jeg føler vi har vært uheldige, selv om vi også ikke har vært skarpe nok. I dag hadde vi færre sjanser enn vanlig, men scoret. Er det ikke litt typisk, sa McKinlay til NTB.

Han gledet seg over at Asante omsider er i gang med målproduksjonen.

– Han er en veldig viktig spiller for oss. Vi vet hva han kan utrette, men må også sørge for at han får den hjelpen han trenger. Da vil han score mange mål for oss, uten tvil. Vi vet hvor verdifull han er for oss, sa Stabæk-treneren.

Les også: AaFK-nedturen fortsetter

Tungt for stjerneskudd

Gjestene fra Stavanger skapte nesten ingenting, men burde tatt ledelsen da innbytter Mathias Bringaker kom alene med Mande Sayouba etter at timen var spilt. Det 19-årige talentet avsluttet like utenfor Stabæk-målet.

– Jeg tenkte å sette den i lengste hjørnet, men skjøt litt tidlig og plasserte den dårlig. Det var en stor feil av meg, kanskje glipper kampen litt for oss på grunn av den, sukket Bringaker overfor NTB.

Åtte minutter senere var det hjemmelaget som trodde de hadde rotet bort poeng da Asante avsluttet i stolpen.

Men Asante skulle få uttelling etter 77 minutter. Viking klarte aldri å sette inn den store sluttspurten i jakten på å berge ett poeng, men innbytter Patrick Pedersen var nær da han traff tverrligger fem minutter før full tid. Og på overtid skjøt en annen innbytter, Michael Enge Haukås, over fra meget god posisjon.

Les også: Dobbel Vilhjalmsson da Rosenborg slo Start

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus