Haugesund med ni mann måtte gi tapt for Godset

Martin Rønning Ovenstad satte inn 2-0-scoringen mot Haugesund. Foto: Vegard Wivestad Grøtt (NTB scanpix)
Martin Rønning Ovenstad satte inn 2-0-scoringen mot Haugesund. Foto: Vegard Wivestad Grøtt (NTB scanpix)

Haugesund fikk en verst tenkelig start da Filip Kiss ble utvist allerede etter 27 minutter i kampen mot Strømsgodset. «Nana» og Rønning Ovenstad sørget for 2-0-seier til vertene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Haugesund slet i førsteomgang og fikk en enda større utfordring da Filip Kiss fikk marsordre etter sitt andre gule kort. Slovaken gikk alt for tøft inn i to taklinger og ble korrekt sendt i dusjen av dommer Ken Henry Johnsen.

Kun fem minutter etter utvisningen tok Strømsgodset ledelsen da «Nana» plukket opp nedfallsfrukten etter et innlegg og dundret ballen i mål.

– Jeg gikk for andreballen og den kom. Jeg synes det var en god avslutning, sa målscoreren til TV 2 i pausen.

Les også: Målløst mellom Sarpsborg og Sogndal

Ovenstad økte

Haugesund gjorde to bytter til pause og hevet seg sammenlignet med den første omgangen. Det var likevel ikke ufortjent at Godset økte ledelsen etter 68 minutter da Martin Rønning Ovenstad banket ballen i nettaket etter at Nana hadde lagt ballen til rette.

Vertene hadde flere muligheter også etter scoringen og kunne ledet med større margin. Tokmac Nguen hadde flere gode sjanser til å tegne seg på scoringslista, men unggutten klarte aldri å få ballen i mål.

Les også: Ingen Riise-suksess da Aalesund tapte mot Brann

Ny utvisning

Etter 82 minutter var det duket for drama på Marienlyst. Ovenstad dro seg inn mot feltet og ble felt av Haris Hajradinović like utenfor sekstenmeteren. Dommer Ken Henry Johnsen valgte likevel å blåse straffe, og i etterkant oppsto det tumulter mellom Hajradinović og hans egen lagkamerat Per Kristian Bråtveit.

Det hele endte med at bosniske Hajradinović tok hånden i ansiktet på sin egen keeper. Det mente assistentdommeren var over streken og etter å ha konferert med hoveddommer Johnsen, fikk Hajradinović marsordre.

Tommy Høiland tok ansvar fra ellevemetersmerket, men han klarte ikke å legge på til 3-0 da den svake straffen ble reddet av Bråtveit. Dermed endte oppgjøret 2-0.

Les også:

Stabæk-nedturen fortsetter – fikk bank i nord

Odd sløste med sjansene

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus