Stabæk-nedturen fortsetter – fikk bank i nord

Glimt-spillerne jubler for 1-0 scoringen til Fitim Azemi mot Stabæk. Foto: Mats Torbergsen (NTB scanpix)
Glimt-spillerne jubler for 1-0 scoringen til Fitim Azemi mot Stabæk. Foto: Mats Torbergsen (NTB scanpix)

Etter tre runder står Stabæk fortsatt uten poeng. I Bodø fikset Fitim Azemi, Milan Jevtovic og Martin Bjørnbak 3-1-seier til de gulkledde.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Stabæk sto uten poeng i årets eliteserie foran møtet med Bodø/Glimt i Bodø, og gjør det samme etter 90 minutter på Aspmyra. Fitim Azemi utnyttet slurvete Stabæk-spill og sørget for 1-0 i den første omgangen, før Milan Jevtovic doblet ledelsen etter 64 minutter. Åtte minutter senere klinket Martin Bjørnbak et frispark i mål på flott vis. Ohi Omoijuanfo sto for Stabæks trøstemål mot slutten av kampen.

Stabæk-manager Billy McKinlay valgte å gi tillit til de samme elleve som startet kampen da det ble 2-1-tap for Molde i forrige runde. Da var laget fra Bærum det beste laget i store perioder, men Mohamed Elyounoussi sikret borteseier da han våknet skikkelig i annen omgang.

Les også: Målløst mellom Sarpsborg og Sogndal

Davey-tabbe

Glimt hadde fått med seg fire poeng fra de to første kampene mot Sogndal og Lillestrøm, og mot Stabæk fikk de en perfekt start. Stabæks innleide Chelsea-spiller Alex Davey mistet ballen i farlig posisjon da han ble taklet av Azemi. Ballen havnet i beina på Trond Olsen som slo ballen tilbake til Azemi. Glimt-spissen utnyttet det store hullet i Stabæk-forsvaret, og med en god avslutning fra utenfor sekstenmeteren sendte han ballen via stolpen og i mål.

– Vi presset dem bra hele tiden. Jeg fikk sklidd ballen til Trond, og så spilte han meg perfekt igjennom. Deretter var det bare å ta én touch og klinke ballen i det nærmeste hjørnet, sier Azemi til TV 2 om målet som kom etter 32 minutters spill.

Les også: Ingen Riise-suksess da Aalesund tapte mot Brann

Kassi-bom

I starten av annen omgangen burde Luc Kassi utlignet til 1-1, men Stabæk-spilleren klarte ikke å heade det perfekte innlegget fra Birger Meling i mål – til tross for at ivorianeren sto helt umarkert i boksen.

I stedet var det de gulkledde som økte ledelsen i den 64. minutt. Emil Jonassen fant Jevtovic inne foran mål med et innlegg fra kanten. Serberen tok seg tid til å dra ballen litt til siden før han banket den i mål via Nicolai Næss. Dermed var Mande Sayouba i Stabæk-buret helt utspilt. Jevtovic har nå tre mål på tre kamper.

Perle av Bjørnbak

Etter 72 minutters spill leverte midtstopper Bjørnbak et fantastisk frispark som duppet perfekt og gikk i mål via stolpen.

Omoijuanfo fikset et trøstemål for Stabæk fire minutter før full tid da han curlet ballet i det lengste hjørnet, men den vakre scoringen hjalp lite. Stabæk er, som Vålerenga, nederst på tabellen med null poeng, mens Bodø/Glimt ligger i toppen med sine sju poeng.

Les også: Odd sløste med sjansene

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus