Demokratene skal legge fram anklager mot Trump

Tirsdag skal demokratene offentliggjøre hva de anklager president Donald Trump for i forbindelse med riksrettsprosessen, ifølge amerikanske medier. Foto: AP / NTB scanpix
Tirsdag skal demokratene offentliggjøre hva de anklager president Donald Trump for i forbindelse med riksrettsprosessen, ifølge amerikanske medier. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Demokratene er klare for å offentliggjøre flere anklagepunkter mot president Donald Trump i riksrettsprosessen i USA.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Demokratene skal offentliggjøre to anklagepunkter som dreier seg om maktmisbruk og motarbeiding av Kongressen, ifølge tre tjenestemenn som er kjent med saken, skriver Washington Post.

Representantenes hus skal stemme over anklagene neste uke, ifølge kildene.

En tredje anklage som dreier seg om hindring av offentlig rettsutøvelse, er blitt diskutert, ifølge CNN.

Lederen for utenrikskomiteen i Representantenes hus, Eliot L. Engel, har sagt til journalister at det vil bli holdt en pressekonferanse om saken tirsdag klokken 9 lokal tid.

Bakgrunn: Demokratene går videre med riksrettsprosessen

Ti timer langt møte

– Etter min mening er det mye enighet, sa Engel videre etter å ha deltatt på et møte på kontoret til Nancy Pelosi, lederen for Representantenes hus, som skal ha vart i nesten ti timer.

Demokratene på møtet skal ha vært enige om at Trumps forsøk på å få Ukraina til å etterforske sin politiske rival Joe Biden, gikk mot amerikansk utenrikspolitikk og tjente presidentens egne interesser.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Mange av oss mener at det som skjedde med Ukraina, ikke er noe vi bør lukke øynene for, sa Engel.

Analyse: Dette kan felle Trump i riksrett

– Skal følge samvittigheten

Pelosi ønsket mandag ikke å kommentere hvilke konkrete anklager de skal komme med. På spørsmål om hun har nok stemmer til å få Trump stilt for riksrett, svarte hun at hun vil at politikerne skal avgi sin stemme samvittighetsfullt.

– I en sak som denne teller vi ikke stemmer. Folk skal bare gjøre det kjent hva de tenker om det. Jeg har ikke telt stemmer, og jeg kommer ikke til å gjøre det, sa hun på et arrangement i regi av Wall Street Journal mandag.

Aktuelt: Trumps advokat på tur til Ukraina for å samle skyts mot demokratene

President Donald Trump har gjentatte ganger kritisert riksrettsprosessen på Twitter, men han ga ingen offisielle uttalelser om saken mandag.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det hvite hus har så langt ikke vært samarbeidsvillige i riksrettsprosessen. Demokratene har flertall i Representantenes hus, som avgjør om Trump skal stilles for riksrett. Men det antas at han i så fall vil bli frikjent av det republikanske flertallet i Senatet.

Les også: Melania Trump mener professor misbrukte sønnens navn