Trumps advokat på tur til Ukraina

USAs president Donald Trumps personlige advokat, Rudy Giuliani (bildet) har dratt til Ukraina for å jobbe med riksrettssaken mot Trump.
USAs president Donald Trumps personlige advokat, Rudy Giuliani (bildet) har dratt til Ukraina for å jobbe med riksrettssaken mot Trump. Foto: Charles Krupa / AP

Donald Trumps personlige advokat, Rudy Giuliani, er tilbake i Ukraina og håper å finne informasjon som kan brukes til å forsvare Trump i riksrettsprosessen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge New York Times reiste advokaten til Budapest tirsdag og videre til Ukrainas hovedstad Kiev onsdag for å snakke med tidligere ansatte i påtalemyndigheten. Målet er å grave fram informasjon som kan være til fordel for Trump.

Den høyreorienterte TV-kanalen One America News Network (OANN) opplyser at de har et kamerateam som reiser sammen med Giuliana i Ukraina for å granske riksrettssaken mot Trump.

I en Twitter-melding skriver Giuliani at han «jobber med et viktig prosjekt sammen med OANN» som skal avdekke det han hevder er informasjon som ble holdt tilbake av demokraten Adam Schiff, som ledet riksrettshøringene.

Samtaler

Ifølge New York Times har Giuliani, som er tidligere ordfører i New York, hatt samtaler med den nylig avgåtte riksadvokaten Jurij Lutsenko, en sentral skikkelse i saken demokratene bygger mot den amerikanske presidenten.

Trumps advokat har angivelig også planer om å møte to andre tidligere høytstående representanter for påtalemyndigheten i Ukraina, Viktor Sjokin og Kostiantyn Kulyk.

Guiliani har vært i kontakt med alle tre i løpet av det siste året for å hjelpe Trump med å finne opplysninger som kan sverte Demokratene, og da spesielt tidligere visepresident Joe Biden, som kjemper om å bli Trumps utfordrer i presidentvalget.

Korrupsjonsanklager

Demokratene forbereder en riksrettssak mot Trump som bygger på at presidenten, med hjelp fra Giuliani, skal ha lagt press på Ukrainas president for å få ham til å starte en etterforskning som ville involvere Biden-familien.

Giuliani har prøvd å påvise at Biden og sønnen Hunter, som tidligere var styremedlem i det ukrainske energiselskapet Burisma, har drevet med korrupsjon i landet.

Giuliani er angivelig selv under etterforskning for sin rolle da han representerte flere ukrainere, deriblant Dmytro Firtasj, en milliardær som risikerer utlevering fra Østerrike til USA for bestikkelser og svindel.

Personvernpolicy