Trump hevder ingen trosser hans ordrer

Video: Trump til pressen: – Ingen trosser mine ordrer.

Donald Trump bestrider Mueller-rapportens avsløring om at Det hvite hus' rådgivere ofte ignorerer presidentens ordrer.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Ingen nekter å adlyde mine ordrer, erklærte presidenten på spørsmål fra pressen mandag under Det hvite hus' årlige påskeeggjakt.

Spesialetterforsker Robert Muellers rapport antyder at rådgivernes ordrenekt i noen tilfeller kan ha bidratt til å beskytte presidenten mot seg selv.

På spørsmål om han er redd for å bli stilt for riksrett, noe flere liberale demokrater tar til orde for, svarer Trump:

– Ikke engang en smule.

Tidligere mandag hevdet Trump at Kongressen ikke kan stille ham for riksrett på grunn av funnene i Mueller-rapporten og forsøkene på å hindre etterforskningen.

– Det var ingen forbrytelser begått av meg (ingen sammensvergelse, ingen obstruksjon), så dere kan ikke tiltale meg, tvitret Trump.

Rapporten viser at Trump gjentatte ganger prøvde å hindre Muellers arbeid. Spesialetterforskeren sier bevisgrunnlaget ikke frikjenner presidenten for hindring av etterforskningen, men konstaterer at det heller ikke er grunnlag for å fastslå at han begikk noen forbrytelse.

Mueller slår fast at han har funnet bevis for at Russland forsøkte å påvirke valget, men at det ikke er funnet bevis på samarbeid mellom Trumps valgkampstab og Russland.

Personvernpolicy