Trump saksøker komitéleder i Kongressen

<p>President Trumps medspillere anklager Demokratene også for å trakassere Trump og utnytte deres flertall i kongresskammeret til å sverte presidenten. Foto: Pablo Martinez Monsivais / AP / NTB scanpix</p>
President Trumps medspillere anklager Demokratene også for å trakassere Trump og utnytte deres flertall i kongresskammeret til å sverte presidenten. Foto: Pablo Martinez Monsivais / AP / NTB scanpix

USAs president Donald Trump og hans selskap saksøker Demokratenes leder i kontrollkomiteen i Representantenes hus for å stanse utlevering av Trumps regnskap.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Søksmålet ble levert til en føderal domstol i Washington mandag. Komitéleder Elijah Cummings stevnet tidligere i april en regnskapsfører for Trump Organization med krav om innsyn i Trumps finanser flere år tilbake.

I søksmålet fra representanter for Trump og hans organisasjon heter det at Cummings' krav mangler et «legitimt lovgivende formål». Demokratene anklages videre for å trakassere Trump og utnytte deres flertall i kongresskammeret til å sverte presidenten.

– I stedet for å samarbeide med presidenten for å vedta tverrpolitiske lover som faktisk kan gagne amerikanere, er demokratene i Representantenes hus bare besatt av å finne noe som de kan bruke for å skade presidenten politisk, heter det i søksmålet.

Cummings anklages videre for å ha latt være å konsultere republikanerne i kontrollkomiteen før han stevnet Trumps regnskapsfører. I søksmålet heter det dessuten at stevningen har som mål å granske hendelser som skjedde før Trump ble president.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden