Meny

Frps eldregeneral mener Ap er tafatt

7 Arbeiderpartiet er mer opptatt av å kritisere regjeringen enn å fremme egne forslag innen eldreomsorgen, sier Bård Hoksrud, som er Frps eldrepolitiske talsperson. Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

På tre år i opposisjon har Arbeiderpartiet kun fremmet to representantforslag om eldreomsorg, sier Fremskrittspartiets Bård Hoksrud.

– Det er kun kritikk og null politikk. Arbeiderpartiet bruker opposisjonsrollen sin på en merkelig måte, sier Hoksrud til NTB.

Frps eldrepolitiske talsperson mener Ap kritiserer regjeringens politikk framfor å legge fram egne forslag til løsninger. Han viser til at det største opposisjonspartiet har fremmet bare to representantforslag om eldreomsorg hittil i perioden – et om ernæring og et om mobil helseteknologi.

– Det er ved å fremme saker for Stortinget at et opposisjonsparti viser at eldreomsorg er viktig og at man ønsker forbedringer. Her har Arbeiderpartiet sviktet de eldre totalt, sier han.

Les også: Taper 40 millioner på Frps eldrereform

– Feil

Arbeiderpartiets Tove Karoline Knutsen mener det blir søkt å bare forholde seg til representantforslag, som har det til felles at de så å si alltid blir nedstemt.

– Vi har fremmet mange forslag for å styrke eldreomsorgen, både i våre alternative budsjetter og i behandling av et stort antall saker, sier hun til NTB.

Knutsen legger til at representantforslaget om eldrehelse og ernæring nå er til behandling i helse- og omsorgskomiteen. Ap-representanten viser ellers til gamle bedrifter fra de to rødgrønne regjeringsperiodene.

– Da sørget vi for økte overføringer til kommunene, ekstratilskudd til bygging av sykehjem og midler til et kompetanseløft som ga over 22.000 nye årsverk innen pleie og omsorg. I opposisjon følger vi opp politikken i stortingsmeldingen «Morgendagens omsorg» fra 2013. Den innebærer blant annet en stor satsing på velferdsteknologi som skal sikre at flere kan bo lenger hjemme.

Les også: Full stopp for stoppeklokken i norsk eldreomsorg

Kritisk

Framfor å legge fram egne løsninger mener Hoksrud Arbeiderpartiet har prioritert å sable ned regjeringens ideer om fritt behandlingsvalg, konkurranseutsetting og forsøk med statlig finansiering av eldreomsorgen.

– Det bor mange eldre rundt omkring i Ap-styrte kommuner som venter på sykehjemsplass. Partiet har frekkhetens nådegave når de samtidig vil nekte private tilbydere å bygge plasser som kan dekke behovene, sier Frp-representanten.

Les også: Ap mener Oslo-byrådet er arrogant om eldreomsorg

Tove Karoline Knutsen holder fast ved kritikken mot forsøksordningen med statlig finansiering, som flere interesserte kommuner har trukket seg fra.

– Å satse på fritt behandlingsvalg og konkurranseutsetting er feil vei å gå. Det viser den forskningen vi har om dette, både nasjonalt og internasjonalt, sier hun.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus