Foreslår store endringer og nedleggelser i yrkesfag

Man er usikker på om fagbrevene inneholder det arbeidslivet spør om, sier kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H). Foto: Vidar Ruud (NTB scanpix)
Man er usikker på om fagbrevene inneholder det arbeidslivet spør om, sier kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H). Foto: Vidar Ruud (NTB scanpix)

Behovet for flere fagarbeidere i Norge er økende, men mange av dagens fagbrev blir ikke prioritert i arbeidslivet. To ekspertutvalg anbefaler derfor store endringer og nedleggelser blant yrkesfagene på videregående.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– I tillegg til store endringer i fagene, må det en holdningskampanje til for at flere skal velge yrkesfag. Det er helt krise blant de fagene vi så på, sier Nina Sundquist, administrerende direktør i Matmerk, til NRK.

Hun har ledet ett av fem ekspertutvalg. NRK har fått innsyn i to av rapportene, som begge anbefaler endringer og nedleggelser.

Les også: Ny kommisjon for finansiering av utdanning

Rapportene leveres til kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) tirsdag.

– Det mange fra arbeidslivet som sier det er en mismatch på en del fag. Det er lite etterspørsel etter fagbrevene, og man er usikker på om fagbrevene inneholder det arbeidslivet spør om, sier kunnskapsministeren.

Samtidig viser tall fra Statistisk sentralbyrå (SSB) at det er behov for 90.000 flere fagarbeidere om ti år.

Les også: Foreslår 2.770 læringsmål for Oslo-skolen

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus