Foreslår 2.770 læringsmål for Oslo-skolen

Illustrasjonsfoto: Frank May / NTB scanpix
Illustrasjonsfoto: Frank May / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Utdanningsetaten foreslår 2.770 læringsmål for grunnskoleelever i Oslo. Unødvendig med så mange, mener Utdanningsforbundet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er opp til den enkelte skole i Oslo å avgjøre om de ønsker å implementere alle eller deler av de foreslåtte 2.770 målene i sine lokale læreplaner, skriver Klassekampen.

– Skolene har bedt om å få dette til flere fag, som en hjelp og støtte til læreplanarbeidet, sier seksjonssjef Yngvild Ziener Nilsen i Utdanningsetatens avdeling for pedagogisk utvikling og kvalitet. Hun understreker at skolene selv velger om de vil ta i bruk målene.

Jannicke Bakke Fredriksen i Utdanningsforbundet sier hun ikke ser hensikten med så mange mål.

– Det er fint at disse målene er veiledende, men man må ha tillit til at skolen og lærerne klarer å lage en plan for hva elevene skal vurderes etter. Det er dette vi er utdannet til, og da ser jeg ikke poenget med en liste som dette, sier hun.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus