Lederen av justiskomiteen:

– Dommen mot Eirik Jensen er dypt alvorlig

Eirik Jensen og samboer Ragna Lise Vikre utenfor Oslo tinghus før domsavsigelsen i Borgarting lagmannsrett i Cappelen/Jensen-saken.
Eirik Jensen og samboer Ragna Lise Vikre utenfor Oslo tinghus før domsavsigelsen i Borgarting lagmannsrett i Cappelen/Jensen-saken. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Leder Lene Vågslid (Ap) i Stortingets justiskomité mener det trengs en ekstern gransking av Oslo politidistrikt med utgangspunkt i dommen mot Eirik Jensen.

Den tidligere polititoppen ble fredag dømt til fengsel i 21 år for grov korrupsjon og medvirkning til innførsel av hasj. Med avgjørelsen i Borgarting lagmannsrett er skyldspørsmålet endelig avgjort.

– Dommen mot Eirik Jensen er dypt alvorlig. Jensen har misbrukt tilliten han er gitt av samfunnet, og det er svært bekymringsfullt at dette kunne skje. Tilliten til politiet er stort sett høy i Norge, og slik skal det fortsette å være, sier Vågslid til NTB.

Derfor ber hun om en ekstern gransking av Oslo politidistrikt med utgangspunkt i dommen og det som har kommet fram i rettssaken.

Lene Vågslid under en spørretime i Stortinget i 2017. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Lene Vågslid under en spørretime i Stortinget i 2017. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

– Jeg er glad for at Oslo politidistrikt på eget initiativ har tatt grep for å skjerpe sine egne rutiner, sine etterforskningsmetoder og interne kultur. Men alle vil uansett være tjent med en ekstern gjennomgang av denne saken, som ikke bare angår Oslo politidistrikt, men i bunn og grunn om tilliten til politiet og deres samfunnsoppdrag, sier Lene Vågslid.

Jensen før dommen: – Jeg har ganske tynnslitt tillit til systemet, men vi får se

SE VIDEO: Her får Eirik Jensen den knusende dommen:

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært