Rema vil ha nasjonale tiltak for å hindre smitte i butikker

Artikkelen fortsetter under annonsen

Bergen kommune påla lørdag butikker å ha rutiner for å hindre smittespredning. Rema 1000-sjefen er positiv, men mener det må være et nasjonalt ansvar.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Bergen kommune presiserte i vedtaket at butikker, varehus, kjøpesentre og andre former for varehandel også må forholde seg til 1-metersregelen.

Butikkene må ha rutiner rundt smittepunkter som for eksempel handlevogner, handlekurver, betalingsterminaler, panteautomater, håndtak og annet.

Administrerende direktør Trond Bentestuen i Rema 1000 mener hver enkelt butikk ikke kan ha ansvar for å håndheve disse reglene, men at det må komme nasjonale tiltak.

– Matbutikker er kritisk infrastruktur, og vi ønsker at butikker skal være en trygg arbeidsplass og et trygt sted å handle. Derfor er det ikke unaturlig at Heimevernet eller Sivilforsvaret brukes til å sikre at pålegg fra myndighetene overholdes. Enten det er pålegg fra kommunale eller nasjonale myndigheter, sier Bentestuen i en kommentar til Bergen kommunes vedtak.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Han presiserer at Rema mer enn gjerne vil ha en dialog med kommunen om hvordan dette best gjennomføres i praksis, men at de er nødt til å ha hjelp til å håndheve tiltakene.

– De ansatte jobber allerede på spreng for å sikre at vi har fulle hyller og åpne butikker. Det blir en stor ekstra belastning om vi i tillegg skal pålegges ansvaret for at begrensninger på antall mennesker i en butikk om gangen blir overholdt, sier han.