Bollestad understreker at det er nok mat til alle

Landbruks- og matminister Olaug Bollestad (KrF) opplyser at matproduksjonen i Norge går som normalt.
Landbruks- og matminister Olaug Bollestad (KrF) opplyser at matproduksjonen i Norge går som normalt. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Matproduksjonen i Norge går som normalt, til tross for coronaviruspandemien. Landbruks- og matminister Olaug Bollestad (KrF) sier at det er nok mat til alle.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Bollestad har regelmessige møter med Mattilsynet og sentrale aktører i landbruket. Så langt er det ikke meldt om akutte problemer i næringen.

– Matproduksjonen i Norge går som normalt, og det er nok mat. Jeg følger situasjonen tett, og med rapporteringen får vi oversikt over potensielle utfordringer som kan oppstå framover i tid. Det er viktig med tett dialog. Det gjør at vi raskt kan respondere med tiltak dersom det er behov for det, sier Bollestad i en pressemelding søndag.

Les også: Vinmonopolet: Ingen grunn til å hamstre – det er nok vin

Den pågående viruspandemien har medført at flere har hamstret mat i butikken, noe myndighetene klart har frarådet.

– Fortsetter vi å hamstre, kan dette gå utover de svakeste i samfunnet. Hvis alle handler som vanlig, går dette veldig bra, sa næringsminister Iselin Nybø (V) fredag.

Ansvaret for matforsyningen i Norge ligger under Nærings- og fiskeridepartementet. Landbruks- og matdepartementet har ansvaret for matproduksjonen.

Les også: Legemiddelverket ber folk om å ikke hamstre medisiner