Meny

Eiendomsinvestor bortført i 2015: Kritisk til etterforskningen

Politiet er tilstede på Fjellhamar ved boligen til den bortførte kvinnen. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
Reidar Osen ble bortført i 2015. Han er glad for at det er satt inn store ressurser i Lørenskog-forsvinningen, men er kritisk til etterforskningen av egen sak.

Eiendomsinvestoren Reidar Osen ble i desember 2015 brutalt bortført av tre menn utenfor galleriet han eide i Bergen, men saken er ennå ikke løst. Han ble holdt fanget i flere timer, og gjerningspersonene krevde at han skulle betale dem 2 millioner kroner. Han klarte etter hvert å rømme, etter å ha blitt utsatt for det han selv betegner som umenneskelig tortur.

Det sier han til Dagbladet.

Osen har siden bortføringen i 2015 fryktet at noe slikt skulle skje igjen, og mener en oppklaring av hans sak kunne virket forebyggende.

Likhetstrekk

Onsdag gikk Øst politidistrikt ut offentlig med at Anne-Elisabeth Hagen trolig er bortført, etter å ha etterforsket saken i flere uker. Hun er gift med en av Norges rikeste personer, Tom Hagen, og ble sist sett 31. oktober. Politiet tror hun denne dagen ble tatt fra sitt hjem i Sloraveien på Fjellhamar.

– Jeg er oppskaket over det som skjer nå. Det er forferdelig at folk må barrikadere seg og lage tilfluktsrom. Det er utrolig at det skjer, sier Osen, som selv har laget et panikkrom etter kidnappingen i 2015.

Eiendomsinvestoren sier han er glad for at politiet her har satt inn store ressurser på å løse saken, men er samtidig bitter for at hans sak aldri ble oppklart.

– Det ville også vært preventivt mot andre utenlandske bander, som da ser at Norge tar disse sakene alvorlig. Det blir ikke slutt på dette. Det kommer til å skje igjen, sier han til Dagbladet.

Ble varslersak

Etterforskningen av Osen-bortføringen ble kritisert innad i Vest politidistrikt. Politimann Kenneth Berg varslet i 2017 om det han mente var mangelfull etterforskning i saken.

Politidistriktet nedsatte da en intern varslingsgruppe, som konkluderte med at de ikke fant kritikkverdige forhold ved etterforskningen.

Det ble imidlertid besluttet at saken skulle overtas av politiet i Sogn og Fjordane.

I april 2018 anmeldte Berg politimesteren og lederen for påtaleenheten i Vest politidistrikt for grov uforstand i tjenesten. Spesialenheten behandler fortsatt saken, ifølge Dagbladet.

Populært