Meny

– En grusom og umenneskelig handling

Se video: Dette er saken.

Familien til Anne-Elisabeth Falkevik Hagen opplever bortføringen som umenneskelig.

Onsdag ble det kjent at Anne-Elisabeth Falkevik Hagen, kona til en av Norges rikeste menn, antas å ha blitt bortført.

Politiet bekrefter at det har kommet krav om løsepenger i form av kryptovaluta, men oppfordrer familien til ikke å innfri kravet.

Familiens bistandsadvokat, Svein Holden, sa på en pressekonferanse onsdag ettermiddag at bortføringen preger familien.

– Det er ingen tvil om at familien opplever bortføringen som en grusom og umenneskelig handling. For familien har det vært og er det fortsatt krevende og utmattende å være i en slik situasjon, sa Holden.

Les også: Anne-Elisabeth har vært borte i ti uker – krav om løsepenger i kryptovaluta

Ønsker bekreftelse

68-årige Anne-Elisabeth Falkevik Hagen er gift med Tom Hagen, som står på 172. plass på Kapitals liste over Norges rikeste personer med en anslått formue på 1,7 milliarder kroner – i hovedsak tjent på eiendom og salg av strøm.

Bistandsadvokaten fortalte at familien ikke kommer til å innfri pengekravet. Beløpet tilsvarer nesten 90 millioner norske kroner.

Advokat Svein Holden møte pressen i forbindelse med saken hvor en kvinne angivelig er bortført fra huset ditt på Fjellhamar i Lørenskog. Holden er ektemannen, milliardær Tom Hagen, sin bistandsadvokat. Foto: Tore Meek / NTB scanpix

– Vi håper dagens offentliggjøring vil bidra til at vi oppnår kontakt med de som har bortført Anne-Elisabeth, og at vi får en bekreftelse på at alt står bra til med henne, så vi kan starte på en prosess som gjør at vi kan få Anne-Elisabeth trygt hjem, sa han.

Holden er ikke kjent med om familien fikk forvarsel på det som skulle skje. Familien opplever at de blir godt ivaretatt.

– Familien er godt kjent med det som er gjort i saken og er inneforstått med at dette er krevende.

Han forteller også at han ikke kjenner til om familien fikk noe forvarsel om hva som kunne komme til å skje.

Les også: Politiet: – Har rådet familien til ikke å innfri kravet om løsepenger

(Saken fortsetter under video)

SE VIDEO: Holden: Familien har besluttet å ikke betale løsepenger:

Profesjonelt preg

Kvinnen skal ha blitt bortført fra hjemmet sitt i Sloraveien på Fjellhamar i Lørenskog kommune i Akershus. Politiet ber om at personer som har vært i området onsdag 31. oktober, på morgenen eller tidlig formiddag, dagene i forveien eller som går tur i området regelmessig, om å melde seg.

Politiet vet ikke om Hagen befinner seg i Norge eller i utlandet og mener det er tegn som tyder på at profesjonelle står bak bortføringen.

Ifølge VGs opplysninger er det funnet en skriftlig beskjed på gebrokkent norsk i huset. Der skal det ha stått at 68-åringen ville bli drept dersom politiet ble kontaktet. Avisen skriver at politiet har brukt biler med falske skilter når de har kjørt til huset for å sikre spor – av frykt for kontraspaning.

Anne-Elisabeth Falkevik Hagen, kona til Tom Hagen, en av Norges rikeste, har vært borte i ti uker, Onsdag var politiet på plass i boligen der hun sist ble sett. Etterforskere sperrer av eiendommen. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Scanpix

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært