Meny

Listhaug sladdet Facebook-bilde etter kritikk fra pårørende

Sylvi Listhaug får kritikk igjen for sin bruk av Facebook. Foto: Tore Meek / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Sylvi Listhaug (Frp) fikk kritikk fra pårørende da hun la ut bilde av seg selv og pasienter på en demensavdeling. Bildet ble redigert og sladdet i etterkant.

Bildet av Listhaug som spiser sammen med pasienter på en demensavdeling i Frp-styrte Os kommune ble lagt ut sammen med bilde av middagen eldre blir servert i KrF-Ap-styrte Bergen kommune. Hensikten var å argumentere for Listhaugs påstand om at Os serverer eldre bedre mat.

– De kan ikke skjerme seg

Pårørende og Ap-politiker Trine Lindborg reagerte på at bildet ble lagt ut uten tillatelse fra sykehjemmet eller de pårørende. Hun sier til Bergens Tidende det er «forferdelig at uskyldige mennesker skal dras inn i denne saken slik».

– De har ikke bedt henne om å komme, og ikke kan de skjerme seg fra henne. Å bruke et slikt bilde i en slik sammenheng, for å få fram et politisk poeng, synes jeg forferdelig lite om, sier Lindborg.

Les også: Sylvi Listhaug som matanmelder: Spy-aktig i Ap-Bergen, snadder i Frp-Os

Foto: Skjermdump fra FB

Rådgiver: Handlet i god tro

Listhaug svarer ikke på spørsmål om bildet, men hennes politiske rådgiver Espen Teigen sier bildet ble tatt av noen i lokallaget i Bergen.

– Vi jobbet under forutsetning av at bildet både ble tatt og brukt av dem i tråd med de reglene som gjaldt. Bildet er nå fjernet, svarer han på epost.

Bildet er for øvrig ikke fjernet, men noe redigert og ansiktene til pasientene er sladdet.

Les også:

Listhaug beskyldes for skulking på Stortinget

Ole Paus nekter å gi Listhaug en unnskyldning

Populært