Sylvi Listhaug som matanmelder: Spy-aktig i Ap-Bergen, snadder i Frp-Os

Bergensavisen har lagt seg ut med Sylvi Listhaug (Frp) ved å påpeke at hun synes eldre får lekker mat i Frp-styrte Os, mens maten er spy-aktig i Ap-ledede Bergen - levert fra ett og samme firma.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

«Bergensavisen farer med løgn og sammenligner mat som ser ut som oppkast med appetittelig mat! De hevder jeg lyver for å beskytte Frp-styrte Os kommune. Dette er rent lavmål.», skriver Sylvi Listhaug, stortingsrepresentanten som nå reiser landet rundt for å lansere boka si, på sin egen facebookside.

Underveis har hun besøkt eldreinstitusjoner og snakket med de gamle, noe Bergensavisen har fått med seg.

– Men herregud, ditta her - det gå'kje an

Da Frps Sylvi Listhaug fikk mat på sykehjemmet i Os, var den god. I Bergen fikk samme matprodusent terningkast 1 av den populære politikeren, skriver Bergensavisen (bak betalingsmur).

Foto: Skjermdump fra FB

BA forteller at maten i begge kommuner blir kjøpt fra ett og samme firma - Matvarehuset AS.

– Men herregud, ditta her - det gå'kje an, siteres Listhaug i BA over en rett som ble levert fra Matvarehuset AS til en pensjonist i Bergen, der kommunestyret ledes av Ap.

Les også: Listhaug beskyldes for skulking på Stortinget

Ole Paus nekter å gi Listhaug en unnskyldning

Listhaug: Så ut som oppkast

Noe av maten de eldre ble servert i Bergen så ut som oppkast, syntes Listhaug.

For å vise at forskjellen skyldes matkvalitet og ikke politikk, la Listhaug ut bildet fra henholdsvis Bergen (til venstre) og Os til høyre, som du kan se øverst i artikkelen.

Politikeren kan være inne på noe i sin vurdering av hvor appetittlig serveringen til venstre virker.

Men hvordan fortoner maten i Os, som Listhaug presenterer mer på avstand, seg egentlig? Vi har tatt en titt på en forstørrelse av matfatet. Så får politikere og mateksperter krangle videre om terningkastene.

Les også: Hareide advarer mot å gi «Listhaug-fløyen» mer makt

Listhaug ut mot Venstre i ny bok: – Prioriterer flyktninger fremfor syke og pleietrengende

LEKKERT I OS: Her er hovedretten til de eldre som Sylvi Listhaug smakte i Os kommune. Foto: Sylvi Listhaugs facebookside
LEKKERT I OS: Her er hovedretten til de eldre som Sylvi Listhaug smakte i Os kommune. Foto: Sylvi Listhaugs facebookside

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden