Ole Paus nekter å gi Listhaug en unnskyldning

Ole Paus kommer ikke til å gi Listhaug en unnskyldning for hans refs av Frp.
Ole Paus kommer ikke til å gi Listhaug en unnskyldning for hans refs av Frp. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Ole Paus sin kraftige utblåsning mot Frp får ingen konsekvenser for artisten eller rutinene for lignende arrangement. Tvert imot møter artisten forståelse fra kirkens ledelse.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Paus er tydelig på at han ikke angrer på uttalelsene han kom med om Frp under en konsert i Bergen domkirke. Han nekter derfor å gi Listhaug unnskyldningen hun krever.

Under en konserten omtalte Ole Paus flere Frp-ere som horekunder, voldsmenn og bedragere, og tilføyde: «Når dette liksom skal være kremen i Frp, hvordan er da de øvrige i partiet?».

I et åpent innlegg publisert i Bergens Tidende forklarer Ole Paus de sterke og kontroversielle utsagnene han kom med i Bergen domkirke i forrige uke.

«Sylvi Listhaug «forventer en uforbeholden unnskyldning» fra meg. Den får hun ikke. Men det er ikke så farlig, hun vet likevel ikke hvordan en uforbeholden unnskyldning ser ut», skriver Paus.

– Jeg klarer ikke å hause meg veldig opp

Rune Valderhaug er leder av menighetsrådet i Bergen domkirke. Han forteller til ABC Nyheter at han ikke reagerer på Paus' utspill.

– Jeg klarer ikke å hause meg veldig opp over det her. Jeg har selv stor respekt for Ole Paus, han er en god artist og satiriker. Han er ikke redd for å si sine meninger, og at han får kirkerommet til å uttale seg ser jeg ikke problemer med.

Valderhaug presiserer at det ikke var arrangøren som uttrykte seg, men en som var invitert for å opptre.

Les også : Kirken og kristne verdier sløyfet fra Høyres prinsipprogram

– Hører ikke hjemme noe sted

Ole Paus sine utsagn fikk derimot Sylvi Listhaug til å reagere.

Sylvi Listhaug må vente lenge på en unnskyldning fra Ole Paus. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Sylvi Listhaug må vente lenge på en unnskyldning fra Ole Paus. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

– Jeg synes det er trist at kirken er blitt en arena for å spre hat og bidra til polarisering. Å omtale Frp-ere som bedragere og voldtektsmenn er et ekstremt utsagn. Det hører ikke hjemme noe sted, og minst av alt i kirken, har Listhaug tidligere uttalt til ABC Nyheter.

– Kirken driver med politikk»

Listhaug mente at utsagnene var «nok et eksempel på at kirken driver med politikk».

Leder av menighetsrådet i Bergen domkirke forsvarer arrangementet.

– Vi sier jo ikke at kirken aldri åpner for politikk. I tillegg var dette et kulturarrangement og ikke en gudstjeneste, sier Rune Valderhaug.

Menighetsrådet i Bergen domkirke har ikke mottatt negative reaksjoner etter konserten.

«Da tenkte jeg på Per Sandberg»

Hele debatten startet etter at Nils Gunnar Sjøberg skrev et debattinnlegg i Bergens Tidenes om hans opplevelse som publikummer. I innlegget skrev han at Paus hadde omtalt en Frp-er som voldtektsmann.

Ole Paus henvendte seg til Sjøberg direkte i sitt tilsvar, og presiserer:

Per Sandberg (Frp) Foto: Berit Roald / NTB scanpix
Per Sandberg (Frp) Foto: Berit Roald / NTB scanpix

– Kjære Nils Gunnar Sjøberg, jeg brukte ikke ordet «voldtektsmann» om noen. Jeg brukte ordet «voldsmann», og da tenkte jeg på Per Sandberg som skallet ned en innvandrer. Men «horekunde» og «bedrager» har jeg sagt, og jeg synes det er like leit som deg. Men vi er bare mennesker.

Personvernpolicy