Meny

Politistasjonssjef Einar Aas forlater Asker etter bare 100 dager

Einar Aas flagger ut og antyder at han blir værende i Afrika en stund. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter drøye tre måneder som politistasjonssjef i Asker har Einar Aas valgt å takke ja til en beordring til Nairobi i Kenya, melder Budstikka.

– Jeg har sagt ja til en stilling som politirådgiver i Eastern Africa Standby Force, sier Einar Aas til avisen.

Styrken der Einar Aas skal være rådgiver er en av fem brigader der militæret, politiet og sivile samarbeider i forsøket på å holde fred og ro i Afrika.

– Dette er et tilbud om en eksotisk tjeneste der også familien kan være med på mange opplevelser på det afrikanske kontinentet. Det var akkurat nå toget gikk fra perrongen, dette tilbudet hadde ikke kommet om to-tre år, sier Aas.

Ifølge Budstikka var det ingen jubelscener å spore da de politiansatte i Asker fikk vite om beordringen.

Aas kom til Asker fra stillingen som politiinspektør og leder for seksjon for organisert kriminalitet i Oslo politidistrikt. Aas vitnet mot Eirik Jensen under rettssaken mot den tidligere politimannen.

Nå vil Aas' stilling i Asker bli utlyst som et vikariat, for engasjementet i Afrika varer i første omgang til forsommeren 2018.

– Varigheten for slike oppdrag er alltid usikre, men det kan tyde på at det blir muligheter for lengre engasjementer, sier Aas.

Einar Aas søkte tidligere i år på stillingen som leder for felles enhet for etterretning og etterforskning i Oslo-politiet, men den jobben gikk til Grete Lien Metlid.

Aktuelt:

Klarer ikke å bestemme seg for elektrosjokkvåpen blant norsk politi

Lønnsutgiftene i Politidirektoratet har økt med 88 millioner på fire år

POD åtte måneder forsinket med pålegg etter trippeldrap

Populært