Meny

POD åtte måneder forsinket med pålegg etter trippeldrap

KNIVDREPT: Teknikere fra Kripos i arbeid ved bussen fra Valdresekspressen på Rv 53 ved Holsbru mellom Årdal og Tyin, der tre personer ble knivdrept. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Først åtte måneder etter at fristen gikk ut starter Politidirektoratet å lage bedre rutiner for trippelvarsling av nødetatene ved dramatiske hendelser.

VG skriver torsdag at Politidirektoratet (POD) ikke har gjort noe siden et mandat ble gitt i mars i fjor med frist til 15. januar i år.

Politidirektoratet ble utpekt av Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) til å lede arbeidet med trippelvarsling av politi, ambulanse og brannvesen videre, og mandatet var klart: De skulle levere en nasjonal prosedyre for trippelvarsling som skulle være «sluttført, klart til godkjenning og implementering» innen 15. januar 2017, skriver avisen.

Les også: Trippeldrapssiktet døde etter fall i fengsel

– Vi beklager selvsagt at vi ikke har startet dette arbeidet, men må samtidig være tydelig på at det allerede er rutiner for trippelvarsling på plass som brukes hver dag. Derfor kan det ikke skapes et inntrykk av at det ikke er velfungerende trippelvarslingsrutiner på plass. Den nasjonal prosedyren vi skal arbeide med, skal ytterligere forbedre det regelverket som allerede er i bruk, skriver seksjonssjef Jørn Schjeldrup i POD i en epost til VG.

Bakgrunnen var drapene på Valdresekspressen 4. november 2013 hvor det var brannmenn som til slutt pågrepet gjerningsmannen. Politiet tok feil vei til åstedet og kom først etter halvannen time.

Les også: – Brannfolk ofte først på åstedet

Rapporten som kom i kjølvannet av trippeldrapet avslørte alvorlige mangler i samarbeidet mellom nødetatene. Drapene kunne ikke blitt avverget, men avgjørende informasjon var gått tapt i kommunikasjonen mellom AMK-sentralen, politiet og brannvesenet.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært