Meny

Politiansatt skadd av vådeskudd

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En politikvinne er lettere skadd av et vådeskudd under trening i Stjørdal. Vådeskuddet er det hittil siste av mange avfyrt i politiet. Spesialenheten etterforsker saken.

Vådeskuddet ble avfyrt i forbindelse med politiets innsatstrening onsdag. Den politiansatte ble truffet i leggen og behandlet for lettere skader på legevakta, opplyser Trøndelag politidistrikt.

Etterforskes

Vådeskuddet ble avfyrt klokken 11.15, og Spesialenheten for politisaker ble rutinemessig varslet.

– Etterforskningsavdelingen Midt-Norge og Nord-Norge har besluttet å iverksette etterforskning, og dette er vi i gang med nå, opplyser Halvor Hjelm-Hansen, leder for Spesialenhetens etterforskningsavdeling i Midt-Norge og Nord-Norge, til NTB onsdag ettermiddag.

– Vi avhører involverte personer i dag eller i morgen. Vi er også i gang med å forberede for tekniske undersøkelser, sier han.

Les også: Politimann skjøt vådeskudd gjennom kollegas buksebein

Mange vådeskudd

For Spesialenheten er det viktigste å innhente fakta og undersøke omstendighetene rundt det siste av en lang rekke vådeskudd som er avfyrt i politiet det siste halvannet året. Dette gjelder både det rent fysiske og hvilke personer som var til stede.

Hjelm-Hansen bekrefter at den politiansatte kun har pådratt seg lettere skade i en legg.

– Foreløpig har vi fått opplyst at det er snakk om skade i en legg. Vi kan ikke gi nærmere opplysninger om dette, sier han.

Politiet i Trøndelag vil ikke gi ytterligere kommentarer så lenge saken etterforskes av Spesialenheten, opplyser kommunikasjonsrådgiver Atle Iversen i Trøndelag politidistrikt.

Les også: Politikvinne truffet av vådeskudd i politibil

Truffet i foten

Det var flere vådeskudd i politiet fra november 2014 til februar i år da politiet bar skarpladde våpen på grunn av høynet terrorfare. Fram til 20. november 2015 ble det rapportert inn hele 24 vådeskudd i politiet dette året.

I flere av sakene er personer blitt skadd.

– Det har vært andre saksforhold om utilsiktet avfyrte skudd tidligere som Spesialenheten har etterforsket, og blant disse har det vært noen saker med personskade, bekrefter Hjelm-Hansen.

Les også: Vådeskudd avfyrt på Sandnes politistasjon

Prosjektil

I november i fjor ble en kvinnelig polititjenestemann i Namsos truffet av et vådeskudd i foten. Samme måned fyrte en politimann av et vådeskudd da han skulle kontrollere hylsteret til en kollega ved Stovner politistasjon i Oslo. En kvinnelig kollega ble truffet av et prosjektil, men prosjektilet gikk ikke inn i kroppen. Kollegaen som hadde våpenet i hylsteret på kroppen, ble ikke truffet.

Politiforum skrev i begynnelsen av mai at politiet hadde fått nye våpenhylstre som skal gjøre det umulig å avfyre tjenestevåpenet når det henger på kroppen. Det er ikke kjent om dette våpenhylsteret ble benyttet i onsdagens hendelse i Stjørdal.

Les også: Vådeskudd hos politiet i Buskerud

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus