Meny

Politimann skjøt vådeskudd gjennom kollegas buksebein

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Under en diskusjon om vådeskudd stakk en politimann fingrene ned i våpenhylsteret til en kollega og trakk av. Hendelsen i Sauda endte med at kula gikk gjennom kollegaens bukse og i gulvet.

«Han førte fingeren ned i våpenhylsteret til en politikollega og foretok avtrekk med kollegaens tjenestevåpen», heter det i avgjørelsen til Spesialenheten for politisaker. Vådeskuddet skjedde på Sauda lensmannskontor i august i fjor, melder NRK.

Kula gikk gjennom buksebeinet og traff gulvet. Til alt hell ble ingen personer skadd.

Les også: Vådeskudd i veggen på prinsesse Ingrid Alexandras skole

Politimannen som trakk av kollegaens tjenestevåpen, er ilagt et forelegg på 8.000 kroner for uforsiktig omgang med våpenet, noe han har vedtatt.

En lignende hendelse skjedde på lensmannskontoret i Namsos og Fosen 20. november i fjor. Den gang førte vådeskuddet til at en polititjenestemann ble skutt i foten, og alvorlig skadd.

På Gjøvik politistasjon i august i fjor skjedde også det samme. Den gang gikk kula ned i betonggulvet, opp i veggen og deretter i rumpa på polititjenestemannen. Her endte vådeskuddet ikke med skade.

Les også: Politi avfyrte vådeskudd inne på politistasjon

– Dette bryter med den våpenkulturen politiet selv prøver å tilstrebe seg – nemlig streng våpenbehandling. Det bryter med politiets egne sikkerhetsregler for behandling av våpen. Det er klønete og tankeløst, sier lederen for Spesialenheten, Jan Egil Presthus.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus