Barneombudet ønsker fylkesmannen gransket etter 13-årings død

Advokat Aasmund Olav Sandland sammen med moren til 13-åringen i Gjøvik tingrett onsdag. Moren er siktet for grov omsorgssvikt, og hun har samtykket til fotografering med anonymisering.
Advokat Aasmund Olav Sandland sammen med moren til 13-åringen i Gjøvik tingrett onsdag. Moren er siktet for grov omsorgssvikt, og hun har samtykket til fotografering med anonymisering. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Barneombudet ber Kommunaldepartementet undersøke om fylkesmannen har gjort saksbehandlingsfeil etter at en 13 år gammel jente døde nyttårsaften.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Barneombudet mener informasjonen tyder på at Fylkesmannen i Oslo og Akershus kan ha gjort feil i behandlingen av 13-åringens mobbesak, etter at moren i fjor høst sendte en klage, skriver VG.

Den 13-årige jenta som ble funnet død på ei hytte i Valdres nyttårsaften, skal ha utviklet alvorlige spiseforstyrrelser etter å ha blitt utsatt for mobbing på barneskolen. Politiet har siktet moren for grov omsorgssvikt.

Barneombudet mener det må opprettes en settefylkesmann i delen av tilsynet som omhandler skole og opplæring, noe fylkesmann Valgerd Svarstad Haugland avviser det er behov for.