Meny

19 pågrepet etter angrep i Saudi-Arabia

Selvmordsaksjonen skjedde utenfor Profetens moské, som regnes som det nest helligste stedet i islam. Foto: Reuters / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

19 personer, blant dem 12 pakistanere, er pågrepet etter angrepene i Saudi-Arabia, inkludert selvmordsangrepet i Medina, opplyser landets innenriksdepartement.

Myndighetene har identifisert selvmordsbomberne som angrep i Medina, Qatif og Jeddah mandag. Til sammen syv personer skal ha blitt drept og to skadd i de tre angrepene.

Fire saudiarabiske sikkerhetsvakter ble drept i selvmordsangrepet like utenfor Profetens moské i Medina. Byen regnes som det nest helligste stedet i islam, og under fastemåneden ramadan som avsluttes denne uka, pleier det å være et stort antall pilegrimer i området. En 26 år gammel saudiarabisk mann er identifisert som gjerningsmannen, opplyser departementet i en pressemelding, ifølge det statlige nyhetsbyrået SPA.

Les også:  Sikkerhetsrådet fordømmer terrorangrep

Angrepet på en sjiamuslimsk moské i byen Qatif ved Persiabukta ble utført av tre «terrorister», blant dem en 23 år gammel mann. Levningene etter tre personer ble funnet etter angrepet, ifølge myndighetene.

En annen selvmordsbomber, en pakistansk mann som hadde bodd i byen i 12 år, slo til i nærheten av USAs konsulat i byen Jeddah. Ingen andre enn selvmordsbomberne ble drept i disse angrepene, men to politifolk ble såret.

Ingen har så langt tatt på seg ansvaret for mandagens angrep, men IS-lederen Abu Bakr al-Bagdad har oppfordret til angrep i landet. Den sunnimuslimske gruppen IS anser sjiamuslimer for å være kjettere.

Les også:

Sikkerhetsvakter drept i selvmordsangrep i Saudi-Arabia

Eksplosjon nær USAs konsulat i Jeddah

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus