Meny

Sikkerhetsvakter drept i selvmordsangrep i Saudi-Arabia

Røyk stiger opp etter selvmordsangrepet i nærheten av sikkerhetstjenestens hovedkvarter ved Profetens moské i Medina mandag. Foto: Reuters / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Minst fire saudiarabiske sikkerhetsvakter ble drept i et selvmordsangrep i byen Medina i Saudi-Arabia, bekrefter landets innenriksdepartement.

De drepte er medlemmer av sikkerhetsstyrkene i landet, melder TV-stasjonen Al Arabiya på Twitter. Innenriksdepartementet bekrefter at de drepte var sikkerhetspersonell. I tillegg ble fem andre skadd i selvmordsangrepet.

Selvmordsaksjonen skjedde utenfor Profetens moské, som regnes som det nest helligste stedet i islam. Bilder fra stedet viser et kjøretøy i brann og mye røyk.

– Sikkerhetsstyrker mistenkte en mann som var på vei gjennom en gjesteparkering mot Profetens moské. Da de forsøkte å stoppe ham, sprengte han seg selv med et bombebelte og tok sitt eget liv, og livet til fire sikkerhetsansatte, heter det i en uttalelse fra departementet.

– Vibrasjonene var svært sterke. Det hørtes ut som en bygning kollapset, sier Qari Ziyaad Patel (36) fra Sør-Afrika, som var på stedet.

Under fastemåneden ramadan, som avsluttes med høytiden id al-fitr denne uka, pleier det å være et stort antall pilegrimer i området ved Profetens moské. Medina anses for å være en av islams helligste byer.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus