Meny

Eksplosjon nær USAs konsulat i Jeddah

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En selvmordsbomber har utløst en bombe nær et amerikansk konsulat i Jeddah i Saudi-Arabia, bekrefter innenriksdepartementet i landet.

Selvmordsbomberen døde i angrepet, men det er ikke meldt om andre drepte. To sikkerhetsvakter ble lettere skadd i angrepet i byen Jeddah ved Rødehavet tidlig mandag morgen.

Departementet opplyser at de to sikkerhetsvaktene ble oppmerksom på en mann på en parkeringsplass tilhørende et sykehus som ligger rett overfor USAs konsulat. Han sprengte seg selv da sikkerhetsvaktene nærmet seg.

Det er ikke kjent hvem som står bak angrepet, men saudiarabiske sikkerhetsvakter og den sjiamuslimske minoriteten i landet har vært mål for flere angrep ekstremistgruppen IS hevder å stå bak.

Ifølge nettavisen Sabq dreier det seg om et mislykket angrep den 4. juli, datoen amerikanerne feirer sin uavhengighetsdag.

Ansatte ved konsulatet er blitt flyttet til andre kontorer, og ifølge ABC News opplyser en ansatt ved konsulatet at ingen av dem ble skadd i eksplosjonen.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus