– Slektninger av IS-krigere flykter fra Raqqa

Bilde fra en video lagt ut av opprørsstyrken SDF i Syria, viser angivelig SDF-soldater som skyter mot IS-stillinger utenfor Raqqa tidligere denne uken. Foto: AP / NTB scanpix
Bilde fra en video lagt ut av opprørsstyrken SDF i Syria, viser angivelig SDF-soldater som skyter mot IS-stillinger utenfor Raqqa tidligere denne uken. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

300 familier til IS-krigere har det siste døgnet flyktet fra IS-bastionen Raqqa i Syria mens rivaliserende styrker omringer byen, opplyser aktivistgruppe.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge aktivistgruppa Syrian Observatory for Human Rights (SOHR) er det snakk om flere hundre slektninger til utenlandske IS-krigere som nå har flyktet til naboprovinsene Deir Essor i øst og Hama i vest.

De har ifølge SOHR tatt seg ut langs den eneste gjenværende åpne fluktruten, med båt på elven Eufrat.

Opplysningene er ikke bekreftet på annet hold.

Les også: Voldsomt motangrep fra IS i Mosul: – En idiotisk plan

De siste dagene har en offensiv ledet av Syrias demokratiske styrker (SDF), som i hovedsak består av den kurdiske YPG-militsen, rykket stadig nærmere Raqqa, som har vært kontrollert av ekstremistgruppa IS siden januar 2014.

Fredag hevdet en talskvinne for SDF at de hadde store nok styrker til å kunne nedkjempe IS og frigi Raqqa med hjelp fra koalisjonen.

Men også syriske regjeringsstyrker med støtte fra Russland presser på mot Raqqa.

Norsk ekspert: – Vi har undervurdert IS for ofte

Redd Barna: – En generasjon av syriske barn risikerer livet

Les også:

Al-Baghdadi har rømt og gjemmer seg i ørkenen

Vest-Mosul: – Kjemper fra dør til dør

IS har mistet en tredel av områdene sine på to år

Personvernpolicy