Nevland scoret og ble skadd i tap

SCORET OG BLE SKADET: Erik Nevland fikk endelig tillit fra start for Fulham. Han brukte fire minutter på å utligne til 1-1 - på Stamford Bridge. Senere måtte nordmannen ut med skade. Chelsea vant 3-1.(Foto: Reuters/Scanpix)
SCORET OG BLE SKADET: Erik Nevland fikk endelig tillit fra start for Fulham. Han brukte fire minutter på å utligne til 1-1 - på Stamford Bridge. Senere måtte nordmannen ut med skade. Chelsea vant 3-1. (Foto: Reuters/Scanpix)

<pErik Nevland scoret Fulhams mål før han ble skadd i London-oppgjøret mot Chelsea. Til slutt ble det 1-3-tap for Fulham.</p

Med seieren holdt Chelsea liv i den tynne drømmen om seriegull. De blåkledde er seks poeng bak Manchester United på topp, med en kamp mer spilt, fire runder før slutt.

Nevland har vært på benken i 17 kamper for Fulham denne sesongen. Lørdag fikk han endelig starte. Det skjedde etter at han ble matchvinner mot Stoke sist helg.

Og Nevland fulgte opp det gode spillet. Både han og lagkameratene fikk seg riktig nok et sjokk i åpningsminuttene. Chelsea gikk knallhardt ut og tok ledelsen før ett minutt var spilt.

Didier Drogba lurte Brede Hangeland i Fulham-forsvaret og spilte Nicolas Anelka fri. Måljegeren gjorde ingen feil foran mål og ordnet 1-0. Like etter svarte imidlertid Nevland.

Nordmannen brøt seg fri på høyrekanten og fyrte løs mot mål. Petr Cech i Chelsea-buret var sjanseløs. 31-åringen virket bedre enn på lang tid og var farlig ved flere anledninger.

Men det ble likevel ingen jubeldag. Etter 35 minutter måtte han forlate banen med skade. Nordmannen kan uansett glede seg over en god prestasjon mot Chelsea. Sky Sports kalte ham «kampens stjerne» da han måtte byttes ut.

Særlig grunn til å juble ble det ikke for Fulham-fansen heller. Florent Malouda rakk å gjøre 2-1 til Chelsea før Nevland måtte ut, mens Didier Drogba la på til 3-1 i annen omgang.

Heller ikke Morten Gamst Pedersen og hans lagkamerater i Blackburn hadde en god lørdag. Borte mot Manchester City ble det 1-3-tap. Felipe Caicedo, Robinho og Elano avgjorde kampen med tre mål før hvilen.

Keith Andrews reduserte i annen omgang, men det ble bare et trøstemål. Gamsten spilte hele kampen.

Arsenal imponerte med 3-0-seier borte mot Portsmouth lørdag. Danske Nicklas Bendtner avgjorde kampen med to mål før hvilen, det siste på straffespark. I annen omgang la spissmakker Carlos Vela på til 3-0.(©NTB)