Nevland matchvinner for Fulham

(Foto: AFP/Scanpix)

<pErik Nevland har aldri slått helt gjennom i Fulham-trøya, men lørdag ble han matchvinner da Stoke ble slått 1-0.</p

Nevland forlot heltestatus i nederlandske Groningen da han sluttet seg til det engelske laget i 2008. Siden er det bare blitt fire mål i Fulham-trøya.

Mens Brede Hangeland har fast plass på laget og er en av klubbens stjerner, må Nevland finne seg i en tilværelse som innbytter. Det måtte han lørdag også, men da Bobby Zamora måtte forlate banen etter bare 20 minutter, fikk nordmannen sjansen.

Etter å ha vært på banen i bare ni minutter viste han seg tilliten verdig. Nordmannen satte i gang en flott kontring, fikk ballen tilbake i feltet og styrte inn ledermålet.

Like før hvilen var Nevland frampå igjen, men i stedet for nok en scoring fikk han et gult kort etter å ha vært for tøff i duell med Stoke-keeper Thomas Sørensen.

I annen omgang forsvarte Hangeland og resten av Fulham-forsvaret ledelsen godt. Dermed ble det en viktig trepoenger som gjør at laget fortsatt er med i kampen om en plass som gir adgang til europacup neste sesong.

For John Carew og Aston Villa gikk det ikke like bra borte mot Bolton. Carew spilte hele kampen, men tegnet seg ikke på scoringslisten. Det gjorde imidlertid spissmakker Ashley Young like før hvilen.

Men ledermålet var ikke nok til å sikre tre poeng. Tamir Cohen ordnet nemlig 1-1 for Bolton i annen omgang. Villa har 55 poeng på femteplass, åtte foran Fulham på sjuende. (©NTB)