Giggs feiret med scoring da United vant

ÅRETS SPILLER: Ryan Giggs ga United 1-0-ledelse midtveis i første omgang. Etter det kontrollerte laget inn en høyst komfortabel 2-0-seier. (Foto: EPA/Scanpix)

<pStø kurs mot gullet etter 2–0 over Boro.</p

Middlesbrough–Manchester United 0–2.

Det har vært en god uke for Manchester United – og en historisk uke for Ryan Giggs.

Lørdag snudde United til 5–2-seier over Tottenham. Onsdag tok laget et steg nærmere mesterligafinale med 1–0 i det første semifinalemøtet med Arsenal. Og i dag ble det en oppskriftsmessig 2–0-seier over Middlesbrough.

Delvis takket være Ryan Giggs.

I løpet av en uke har legenden passert 800 kamper for klubben, og for første gang blitt kåret til årets spiller i Premier League. I dag feiret han med å prikke inn 1–0-målet.

Da Ji-Sung Park la på til 2–0 kort etter pause, var kampen avgjort. Manchester United unngikk en potensiell bombe mot nedrykkstruede Boro, unngikk skader og sløsing av krefter, og tok et nytt, stort steg mot sin 18. ligatittel gjennom tidene.

Fire kamper før slutt leder de røde djevlene med seks poeng på Liverpool.

Fergie sparte spillere

Med returmøtet i mesterligasemifinalen mot Arsenal i vente tirsdag stilte Manchester United med spillere som Cristiano Ronaldo, Carlos Tévez og Anderson på benken, og med Edwin van der Sar – og skadede Rio Ferdinand, som kan bli klar til tirsdag – helt ute av troppen.

Keeperkjempens erstatter, ligacupfinalehelten Ben Foster, var på hugget da Middlesbrough skapte sin eneste sjanse i første omgang.

Jérémie Aliadière ble spilt igjennom etter 22 minutter, og fikk avsluttet under press, men Foster reddet med en flott beinparade.

Det gikk to minutter før missen ble straffet – da årets spiller i Premier League ga en demonstrasjon i kald avslutningsteknikk.

Årets spiller leverte varene

Siden debuten for Manchester United i 1991 har Ryan Giggs vært en av ligaens beste spillere, men ikke før i år, i en alder av 35, og bare to dager før han spilte sin 800. kamp for klubben, ble han kåret til årets spiller i Premier League av spillerne selv.

Waliseren feiret i dag med å gi United ledelsen.

Han fikk ballen på knapt 20 meters hold, prikkskjøt mellom beina på David Wheater og ned i høyre hjørne. Boro-keeper Brad Jones rikket seg ikke, United ledet 1–0.

Middlesbrough ble snytt for straffe av en perfekt plassert dommer Halsey da ballen traff Nemanja Vidic’ hånd kort etter. Etter det var laget knapt i nærheten av poeng.

Park feiret ny kontrakt

For også Ji-Sung Park hadde noe å feire – og han gjorde det med stil. I dag ble det kjent i engelske medier at koreaneren kommer til å forlenge sin kontrakt med United. Seks minutter etter pause markerte han det med å legge på til 2–0.

Formspiller Wayne Rooney leverte en flott stikker til propellvingen, som løp seg fri bak Boro-forsvaret og knallet ballen i mål nede i høyre hjørne.

United skapte ikke veldig mye, men brukte få krefter, unngikk skader og kontrollerte enkelt inn tre poeng mot tannløse verter.

Middlesbrough har scoret klart færrest mål i Premier League. Det ser ut til å koste dem plassen. Gareth Southgates mannskap ligger tre poeng under nedrykksstreken før ettermiddagens kamper.

Sir Alex Ferguson, derimot, går tirsdagens mesterligaoppgjør i møte i visshet om at han har seriegullet langt nede i lommen.