Åpen for alle - alltid

Om personforsikring

Artikkelen fortsetter under annonsen

En personforsikring utbetales hvis du i forsikringsperioden dør, blir arbeidsufør eller invalidisert.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Teknisk sett omfatter disse forsikringene også at du forsikrer deg mot at du oppnår en viss alder, men dette hører mer til temaet for pensjonssparing. Vi tar også med ulykkesforsikring i dette kapittelet selv om det forsikringsteknisk hører inn under skadeforsikringsselskapene.

Forsikringene kan tegnes på flere måter:

  • Individuelt, du tegner selv forsikringene
  • Kollektivt, arbeidsgiver tegner forsikringen for deg
  • Kollektiv, oftest via yrkesorganisasjonen din

Livs- og uføreforsikringer er viktige for å sikre at levestandarden opprettholdes, både for deg selv og dine eventuelt etterlatte, hvis du dør eller mister evnen til inntektsbringende arbeid. Det kan også være nødvendig å forsikre seg av andre grunner. For eksempel fordi du vil være sikker på å nå visse fremtidige sparemål, som god levestandard i pensjonsalderen, eller drømmen om å sitte på egen hytte i vannkanten bare boliglånet er nedbetalt.

Her tar vi for oss det som har med det rent forsikringsmessige å gjøre. Sparing i forsikring (livrente , pensjonsforsikring , fondskonto/kapitalforsikring) kommer vi ikke inn på her.

Her veileder vi deg til å finne frem til den beste forsikringsløsningen for deg. Det er viktig at du selv legger litt energi i å beregne ditt eget forsikringsbehov. Det finnes ingen enkle tommelfingerregler du kan bruke. Det finnes heller ikke noe absolutt fasitsvar.

Artikkelen er skrevet av Smarte Penger.