Smal musiker vant prestisjepris

<p class="hidden"> </p>
 

<pPolaris er Canadas motvekt til den britiske Mercury-prisen. I går vant Caribou prisen for albumet «Andorra».</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

«Andorra»«Andorra»

Caribou, eller Daniel Victor Snaith som mannen som skjuler seg bak navnet egentlig heter, var nominert til Polaris Music Prize 2008 for fjorårets utgivelse «Andorra» sammen med blant andre Kathleen Edwards, Black Mountain og Holy Fuck - alle kanadiske navn som til en viss grad har markert seg tydelig også langt utenfor de kanadiske riksgrensene de siste årene. De to sistnevnte spilte for eksempel på henholdsvis Hove og Øya i sommer.

At Caribou vinner prisen for «Andorra» overrasker enkelte i musikkmiljøet da dette er et såkalt lavbudsjettalbum som er skrevet og spilt inn på et soveromsstudio i London. I tillegg er uttrykket ansett å være forholdsvis smalt for de store massene.

Så sent som i fjor ble juryen i Polaris noe uberettiget beskyldt for å nominere sikre og publikumsvennlige navn . Til opplysning vant singer/songwriteren Patrick Watson prisen for albumet «Close To Paradise» i fjor selv om han var nominert sammen med langt større navn som Arcade Fire, The Dears, Feist og Junior Boys.

Caribou regnes bare delvis å være kanadisk da besetningen i livebandet også teller britiske borgere. På scenen har nemlig Snaith med seg musikerne Ryan Smith, Brad Weber og Andy Lloyd.

Snaith debuterte under dette navnet med albumet «The Milk Of Human Kindness» i 2005 og «Andorra» er oppfølgeren og siste utgivelse fra Caribou. Snaith har tidligere operert under artistnavnet Manitoba, og han har to album på merittlisten under det flagget.

Caribou har spilt i Norge ved flere anledninger, og opptrådte blant annet for en glissen forsamling i kjelleren til Garage Oslo i 2005.

Om trofeet fører til tilsvarende tilstander som Elbow, som nylig vant Mercury-prisen i England, opplevde med sitt vinneralbum «The Seldom Seen Kid », gjenstår å se. Albumsalget økte i hvert fall flere hundre prosent i kjølvannet av at de vant prisen, mens Manchester-bandet selv skal innta enorme Wembley stadion som hovedattraksjon i mars neste år.

Les mer musikk her

Les plateanmeldelser her

Les Full av fuzz her

Les Lennart her

Les Blues Groove her

Les Lyttelua her

Finn alt innen musikk på Startsiden

Personvernpolicy