Endelig Elbows tur

 
Artikkelen fortsetter under annonsen

<pManchester-bandet Elbow vant fortjent Mercury-prisen i london sent i går kveld.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

«The Seldom Seen Kid». Årets beste album?«The Seldom Seen Kid». Årets beste album?

Salget av Elbows fjerde og siste album, «The Seldom Seen Kid», har økt med hele 260 prosent etter at det i går kveld ble kjent at Manchester-bandet trakk det lengste strået i juryen for prestisjetunge Mercury Music Prize.

Elbow var nominert for andre gang. Da de slapp debutalbumet «Asleep In The Back» i 2001, måtte de gi tapt for PJ Harvey og albumet «Stories From The City, Stories From The Sea».


Manchester-bandet har levert fra seg fire solide album, men som massene så langt kun har vist ufortjent laber interesse for. Men med årets utgivelse, «The Seldom Seen Kid», får de forhåpentligvis endelig den oppmerksomheten de fortjener. Oddsen for at Elbow skulle stikke av med det gjeve trofeet var fem til én.

Elbows største utfordrer i henhold til oddsen var Burial som økte sitt salg med hele 880 prosent etter å ha blitt nominert for 2007-favoritten «Untrue», men de vant også over størrelser som Radiohead, Robert Plant & Alison Krauss og British Sea Power.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Nationwide Mercury Prize, som i år deles ut for 17. gang, er den av musikkprisene i Storbritannia og Irland som henger høyest. Det er bare 12 nominerte albumutgivelser. Det å vinne et Mercury-trofé regnes som et helt unikt kvalitetsstempel.

Guy Garvey, vokalist og frontmann i Elbow, avslørte overfor BBC i går at å vinne prisen er det største som noen gang har skjedd med bandet hans.

Julian Monaghan, musikksjef i nettbutikkkjeden Amazon, sa til nettstedet Gigwise like etter prisutdelingen:
- Mercury-prisen er regnet som en meritt i musikkverden som ikke har noe med salgstall å gjøre. Men dette albumet har blitt møtt med god mottagelse både hos publikum og kritikere.

Les mer musikk her

Les plateanmeldelser her

Les Full av fuzz her

Les Lennart her

Les Blues Groove her

Les Lyttelua her

Finn alt innen musikk på Startsiden