Tomm (69) kjører Norges råeste taxi

Det får nesten ikke blitt tøffere enn dette! Tomm Bech er trolig den eneste i verden som kjører en splitter ny Mercedes-AMG E63 S - som taxi!
Det får nesten ikke blitt tøffere enn dette! Tomm Bech er trolig den eneste i verden som kjører en splitter ny Mercedes-AMG E63 S - som taxi!

Bilen har over 600 hk - kundene reagerer med sjokk.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tomm Bech er gal. Det sier i alle fall 69-åringen selv om sitt forhold til bil. Taxisjåføren fra Oslo kjører nemlig det som må være Norges desidert råeste taxi.

Faktisk er han trolig den eneste i verden akkurat nå, som kjører en splitter ny Mercedes-AMG E63 S med lysskilt på taket.

Bilen er noe av det absolutt heftigste du kan kjøpe for penger i sin klasse. Egentlig liker den seg aller best på bane, men Tomm kjører den i stedet som taxi i hovedstaden.

Mine damer og herrer. Dette er lidenskap og interesse på høyt nivå. Vi i Broom har blitt med på en taxitur vi sent kommer til å glemme.

Over 600 hestekrefter

Vi møter Tomm like ved et taxistopp i Oslo. Noe skiltnummer har vi ikke fått, men det gjør ingen verdens ting. Her er det bare å gå etter lyden!

Den ser kanskje uskyldig ut, men denne kjører fra de aller, aller fleste på veien.
Den ser kanskje uskyldig ut, men denne kjører fra de aller, aller fleste på veien.

Nyvasket og fin står bilen og buldrer på tomgang. Et lite knakk på vinduet, og et stort glis møter oss.

– Nå må du fortelle. Hvorfor i alle dager valgte du E63 S som taxi!?

– Jeg har kjørt Mercedes i mange år, og drømmen har alltid vært å kunne eie min egen AMG. Nå som jeg nærmer meg 70, ser jeg i grunn at livet er ganske kort. Man har rett og slett ikke så mange år igjen til å kunne glede seg over slike biler – så det var nå eller aldri, forteller Tomm, og legger til:

Det er lov å glise på jobb når du kjører denne doningen.
Det er lov å glise på jobb når du kjører denne doningen.

– Du lever jo bare én gang. Da jeg endelig fikk anledning til å realisere den store drømmen, klinket jeg til med den aller råeste versjonen.

Og brutalt er det virkelig! Mercedesen er blant verdens raskeste serieproduserte biler i sitt segment.

Under panseret sitter en V8-er på fire liter. Den yter 612 hk og ekstreme 850 Nm. 0-100 km/t går unna på vanvittige 3,4 sekunder! Nevnte vi at bilen har drift-mode også?

Her tester vi den! Mercedes-AMG E 63

Ikke snev av fornuft

Dette er ytelser som hører hjemme i alt annet enn en drosje, vil nok de fleste hevde. AMG-versjonen har i tillegg et langt stivere understell kontra en ordinær E-Klasse.

– Det er absolutt galskap, la det ikke være noen tvil om det. Når jeg tenker meg om finnes det jo ikke snev av fornuft i det hele tatt. Det eneste fornuftige med bilen er at størrelsen er helt lik de andre sedanene i drosjeparken, sier Tomm i det vi nærmer oss Ryentunellen.

Jeg vet nøyaktig hva som kommer til å skje. Tomm vipper bilen fra comfort til sport +. Bølla fra Affalterbach svarer med å åpne eksosventilene bak, og ut kommer et lydbilde som minner om Koreakrigen. Det smeller og buldrer noe voldsomt. At dette er en taxi blir vanskelig å ta innover seg. Etter det lille gasspådraget sitter vi begge og ler. For en maskin!

Mercedes CLS: Lekker familiebil blir ny

Det er bare å notere A342 med det samme! Bilen går både dag og kveld i Oslo-området.
Det er bare å notere A342 med det samme! Bilen går både dag og kveld i Oslo-området.

Kundene overrasker

69-åringen understreker at bilen stort sett forblir i comfort-mode, og at lappen er i god behold, tross kreftene han har til disposisjon.

– Jeg tør ikke ta noen sjanser med den. Men jeg vet sånn noenlunde hva den er god for. Jeg fikk nemlig testet litt på Autobahn i Tyskland, da jeg hentet bilen på fabrikken rett før jul, smiler Tomm.

612 hk skulle nesten ikke vært lov i en taxi... Så brutalt er det!
612 hk skulle nesten ikke vært lov i en taxi... Så brutalt er det!

– Men du, nå er jeg veldig spent på hva kundene sier?

– Det er faktisk overraskende mange som ikke reagerer i det hele tatt. Det skal jo sies at jeg kjører nokså pent, pluss at bilen er sort og ikke har noen AMG-logo bak. Dessuten er jeg ikke den eneste som kjører E-Klasse i dette gamet, men likevel blir jeg litt overrasket, forteller entusiasten og fortsetter:

– En gang fikk jeg faktisk spørsmål om dette var en elbil. Da er du rimelig på jordet, og jeg fikk litt lyst til å svare at bilen går på DAB, ler Tomm.

Her tester vi ekstreme Mercedes AMG GT R.

Valg mellom bilen og kjerringa

Men heldigvis er det også mange som reagerer på skikkelig vis. Flere kunder kvitterer med sjokk, og blir mildt sagt overrasket over å se en vaskeekte AMG som taxi.

Tomm forteller til Broom at det spesielt er én kunde han husker ekstra godt.

– For det første var han helt vill i blikket da han så bilen. Turen var visstnok det råeste han hadde fått oppleve på denne jord, han var helt over seg. Men det som gjør historien ekstra morsom er at kona også var med. Hun var selvfølgelig motstander bare av tanken på å kjøpe en slik bil. Dermed gikk hun rett på meg ved å spørre om jeg er gift, noe jeg naturligvis ikke er. Det ville jo aldri gått bra, ler Tom.

Tomm Bech har med noen få opphold kjørt taxi i hovedstaden helt siden 1969. Og det har stort sett foregått bak rattet i ulike Mercedeser. Bilen han har nå overgår alt.
Tomm Bech har med noen få opphold kjørt taxi i hovedstaden helt siden 1969. Og det har stort sett foregått bak rattet i ulike Mercedeser. Bilen han har nå overgår alt.

Enden på visa er at den entusiastiske kunden fikk en klar beskjed fra kona: Kjøper du noe sånt, vil ekteskapet henge i en meget tynn tråd.

– Noen ganger må man velge. Kona eller bilen. Jeg er i alle fall glad for mitt valg, humrer 69-åringen, som nyter kveldene bak rattet i drømmebilen.

Dette skal bli Norges råeste taxi

Grisedyr moro

Det er ingen tvil om at interesse og lidenskap har overgått all rasjonell tankegang. Mercedesen til Tomm har nemlig en listepris som begynner på godt over 1,6 millioner. Med litt utstyr nærmer den seg fort 2 millioner. Riktignok blir den noe billigere ved å kjøpe den inn som taxi.

0-100 km/t er unnagjort på 3,4 sekunder.
0-100 km/t er unnagjort på 3,4 sekunder.

– Er det egentlig noe med bilen du ikke liker?

– Absolutt ikke! Men jeg må innrømme at forbruket ikke er bilens sterkeste side. I snitt ligger jeg på 1,7 liter per mil. På det meste har jeg vært oppe i 2,7 liter, mens det beste jeg har klart er 0,78. Det er ikke så verst med tanke på at 612 hester skal fores med bensin.

Vi tester AMG GT C på Vestlandet

Verdt hver eneste krone

Det er med vemod vi avslutter en hysterisk givende taxitur sammen med Tomm og hans brutale fartsmonster.

Egentlig er det litt sprøtt å tenke på at en tur i AMG-børsa koster nøyaktig det samme som en Toyota Prius Hybrid. Heldigvis er det fritt taxivalg her i landet...

– Hvis du helt avslutningsvis skal oppsummere det beste med bilen, hva blir det?

– Godt spørsmål... Det er helheten. Jeg syns Mercedes har kommet seg ekstremt bra på design de siste årene. Bilen ser rålekker ut. Men selvfølgelig, det er alle kreftene og akselerasjonen som er det aller største. Man blir nesten litt frelst, avslutter han.

På vei ut av bilen klarer jeg ikke dy meg. Jeg spør Tomm om han ikke kan ruse motoren en siste gang i race-mode. Jeg får et pent smil tilbake, og et lydbilde som burde vært fredet! Tomm gliser enda bredere, mens jeg bare rister på hodet. Denne turen var verdt hver eneste krone.

Millionbilen er utsolgt allerede før Norges-lanseringen

Les også:
Dette kan snart bli en vanlig taxi i norske byer
Må ty til taxi for å levere lørdagsavisene
Denne saken ble først publisert i Broom.no

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
09:19 Kvinne fra Sunnmøre må betale ektemannen 800.000 kroner i erstatning for svindel09:10 Utbygger dømt til å kjøpe tilbake hus bygd på søppelfylling i Skedsmo08:36 Klimaforskeren: – Hver dag venter jeg på vinteren, men den kommer aldri08:07 Én siktet etter dødsfall på institusjon i Søndre Land07:57 Forskere: Langt flere trolig smittet av lungevirus i Kina enn hva myndighetene oppgir07:15 Store klimautslipp fra Australias branner07:09 Mann skutt og alvorlig skadd i Sverige06:46 Terrorsiktet kvinne pågrepet på Gardermoen06:32 Aftenposten: Regjeringskrise kan utløse lederdebatt i Frp06:17 Alkoholstrømmen strupes ved spanske feriefavoritter06:00 Dette skjer i dag05:53 Mann dømt for overgrep mot samboerens datter05:30 Dette skjedde i natt05:13 Forsikringsselskaper vil kreve egenandeler refundert etter parkeringshusbrann04:47 Mann påkjørt av trikken i Trondheim04:46 Lærere saksøker flyselskap for dumping av drivstoff04:39 Brannvesenet i Oslo hadde 9.400 unødvendige utrykninger i fjor04:23 Regn dynker skogbranner øst i Australia03:52 Byrådet i Oslo vil sikre helsehjelp til personer uten oppholdstillatelse03:35 Stadig færre barn i Bygde-Norge02:41 Ventura hentet seg inn etter dobbeltbogey i California02:04 Jagland: Kvinnene bør hentes hjem02:04 Johnson inviterer til brexit-feiring00:36 Trump ber Irans øverste leder være forsiktig med hva han sier23:34 Boeing har funnet ny 737 Max-feil23:09 Jury utpekt i Weinstein-saken22:43 Person død etter vold22:37 Frykter rådyr jakt etter at Statskog solgte eiendom for 9,6 millioner22:15 En person skadd da svovelsyre lekket ut i Oslo21:28 Anne-Elisabeth Hagens ektemann har sendt politiet en rekke eposter20:55 Frp-exit kan utløse lederstrid20:13 Motedesigneren Jean-Paul Gaultier gir seg19:51 Brutal EM-knockout av Norge over Ungarn19:42 Medier: IS-siktet kvinne er på vei til Norge19:41 Forskere kan ha knekt koden for det første liv på Jorden18:52 Mistenkelig dødsfall i Skien18:36 Togsporet mellom Drammen og Asker åpnet for trafikk18:12 Durek Verrett sier han har satt Märtha Louise i forlegenhet17:46 Annonse vekker oppsikt: «Magisk katt» ba selv om å bli solgt16:37 Hjem fra IS: – Dette er barn som må inviteres til bursdager16:03 Mann pågrepet i forbindelse med dobbeltdrapet i Bergen16:00 Frps Jon Helgheim kritiserer mediedekningen av den IS-siktede kvinnen15:46 Norges seiersrekke i stafett fortsetter etter voldsom opphenting15:29 Lavrov gir USA skylden for at verdenssituasjonen er blitt mer anspent14:26 Thunberg: – Til nå har vi ikke sett noe som helst tegn på handling14:16 TV-stjernen Derek Fowlds døde i dag13:51 Ung mann med gjengtilhørighet siktet i Prinsdal-saken13:51 Norsk trio til finale i slopestyle friski i Italia13:22 Skal rydde opp i svensk langrennskaos13:22 Åtte av ti afroamerikanere mener Trump er rasist13:20 Mann pågrepet for å ha stjålet 12 milliarder passord13:20 Overgrepsdømt mann dømt igjen for overgrep mot fosterbarn13:07 Krisemøte mandag for å redde regjeringen12:24 Gjellestadskipet er mest sannsynlig fra tidlig vikingtid12:23 Japansk domstol beordrer stenging av reaktor12:22 NASA: 2019 var det nest varmeste året på over 100 år12:04 Sejersted pådro seg hjernerystelse etter stygt fall11:46 Frykter at meldeplikt til EU svekker lokaldemokratiet11:33 Solskjær har utnevnt ny kaptein11:24 Ytterligere en mann siktet for drapet i Prinsdal11:02 Tysk EM-spiller innelåst i garderoben, kom for sent til avkast11:01 Australia taper milliarder på at turistene uteblir11:00 Jordskjelv utenfor Bergen10:23 – Magnus Carlsen har en tendens til å bli overvurdert10:22 Glimts suksesstrener takket nei til Vålerenga10:21 Nordmenn betalte 944 milliarder kroner i skatt i fjor09:41 Sjark gikk på grunn i Finnmark09:40 Ødegaard skadefri og klar til kamp09:29 Slik er de norske håndballguttas EM-bonus09:13 Anbefaler ikke forbud mot prisdiskriminering09:12 Ukrainas statsminister vil gå av08:50 Iversen var syk da han startet Tour de Ski08:49 25 år siden jordskjelvet i Kobe08:46 Færre røyker, flere snuser08:29 Frp-topp i Oslo krever flyktningstopp08:18 Barneombudet bekymret over forhold i barnevernet, ifølge rapport08:11 Laveste fødselstall i Kina siden 194908:06 Betydelig snøskredfare på Vestlandet07:47 Svenske EM-stjerner på bytur, måtte si unnskyld etter drink-bestillinger07:25 Faren til IS-kvinne: – Jeg har tillit til rettssystemet07:23 Elleve amerikanske soldater ble såret i Iran-angrepet i Irak07:10 Wild tilbake på vinnersporet07:03 Meningsmåling: – Ikke noe godt tegn for Siv Jensen06:54 UNHCR: Migranter brukes som soldater i Libya06:42 Nestleder varsler KrF-krav dersom Solberg godtar Frps krav06:24 Guatemalas nye president bryter med Venezuela06:00 Topptungt fredsmøte om Libya05:50 Dette skjer i dag05:36 Dette skjedde i natt05:30 Bergen fyller 950 år – feiringen starter på lørdag05:07 Asias børser opp etter rekorddag på Wall Street05:06 Biltoll ikke nevnt i handelssamtaler mellom EU og USA05:02 To menn siktet for cannabisproduksjon i Trøndelag04:26 Brannvesen gransker ansattes håndskrift i jakten på trusselbrev-skriver03:38 Svakeste økonomiske vekst i Kina på tre tiår03:35 Snøhetta skal skape en ny visuell profil for Wikipedia-eier03:02 Frp-fylkesleder tror det er kroken på døra for regjeringen02:46 Ny person død av mystisk virus i Kina02:45 Googles morselskap er nå verdt tusen milliarder dollar02:30 Israel angrep Gazastripen for andre dag på rad
Siste nytt
09:19PengerKvinne fra Sunnmøre må betale ektemannen 800.000 kroner i erstatning for svindel09:10NorgeUtbygger dømt til å kjøpe tilbake hus bygd på søppelfylling i Skedsmo08:36NorgeKlimaforskeren: – Hver dag venter jeg på vinteren, men den kommer aldri08:07NorgeÉn siktet etter dødsfall på institusjon i Søndre Land07:57VerdenForskere: Langt flere trolig smittet av lungevirus i Kina enn hva myndighetene oppgir07:15VerdenStore klimautslipp fra Australias branner07:09VerdenMann skutt og alvorlig skadd i Sverige06:46NorgeTerrorsiktet kvinne pågrepet på Gardermoen06:32NorgeAftenposten: Regjeringskrise kan utløse lederdebatt i Frp06:17ReiseAlkoholstrømmen strupes ved spanske feriefavoritter06:00NorgeDette skjer i dag05:53NorgeMann dømt for overgrep mot samboerens datter05:30NorgeDette skjedde i natt05:13NorgeForsikringsselskaper vil kreve egenandeler refundert etter parkeringshusbrann04:47NorgeMann påkjørt av trikken i Trondheim04:46VerdenLærere saksøker flyselskap for dumping av drivstoff04:39NorgeBrannvesenet i Oslo hadde 9.400 unødvendige utrykninger i fjor04:23VerdenRegn dynker skogbranner øst i Australia03:52NorgeByrådet i Oslo vil sikre helsehjelp til personer uten oppholdstillatelse03:35NorgeStadig færre barn i Bygde-Norge02:41SportVentura hentet seg inn etter dobbeltbogey i California02:04NorgeJagland: Kvinnene bør hentes hjem02:04VerdenJohnson inviterer til brexit-feiring00:36VerdenTrump ber Irans øverste leder være forsiktig med hva han sier23:34VerdenBoeing har funnet ny 737 Max-feil23:09VerdenJury utpekt i Weinstein-saken22:43NorgePerson død etter vold22:37NorgeFrykter rådyr jakt etter at Statskog solgte eiendom for 9,6 millioner22:15NorgeEn person skadd da svovelsyre lekket ut i Oslo21:28NorgeAnne-Elisabeth Hagens ektemann har sendt politiet en rekke eposter20:55NorgeFrp-exit kan utløse lederstrid20:13KulturMotedesigneren Jean-Paul Gaultier gir seg19:51SportBrutal EM-knockout av Norge over Ungarn19:42NorgeMedier: IS-siktet kvinne er på vei til Norge19:41VerdenForskere kan ha knekt koden for det første liv på Jorden18:52NorgeMistenkelig dødsfall i Skien18:36NorgeTogsporet mellom Drammen og Asker åpnet for trafikk18:12NorgeDurek Verrett sier han har satt Märtha Louise i forlegenhet17:46Helse og livsstilAnnonse vekker oppsikt: «Magisk katt» ba selv om å bli solgt16:37NorgeHjem fra IS: – Dette er barn som må inviteres til bursdager16:03NorgeMann pågrepet i forbindelse med dobbeltdrapet i Bergen16:00NorgeFrps Jon Helgheim kritiserer mediedekningen av den IS-siktede kvinnen15:46SportNorges seiersrekke i stafett fortsetter etter voldsom opphenting15:29VerdenLavrov gir USA skylden for at verdenssituasjonen er blitt mer anspent14:26VerdenThunberg: – Til nå har vi ikke sett noe som helst tegn på handling14:16KulturTV-stjernen Derek Fowlds døde i dag13:51NorgeUng mann med gjengtilhørighet siktet i Prinsdal-saken13:51SportNorsk trio til finale i slopestyle friski i Italia13:22SportSkal rydde opp i svensk langrennskaos13:22PolitikkÅtte av ti afroamerikanere mener Trump er rasist13:20VerdenMann pågrepet for å ha stjålet 12 milliarder passord13:20NorgeOvergrepsdømt mann dømt igjen for overgrep mot fosterbarn13:07PolitikkKrisemøte mandag for å redde regjeringen12:24KulturGjellestadskipet er mest sannsynlig fra tidlig vikingtid12:23VerdenJapansk domstol beordrer stenging av reaktor12:22VerdenNASA: 2019 var det nest varmeste året på over 100 år12:04SportSejersted pådro seg hjernerystelse etter stygt fall11:46PolitikkFrykter at meldeplikt til EU svekker lokaldemokratiet11:33SportSolskjær har utnevnt ny kaptein11:24NorgeYtterligere en mann siktet for drapet i Prinsdal11:02SportTysk EM-spiller innelåst i garderoben, kom for sent til avkast11:01ReiseAustralia taper milliarder på at turistene uteblir11:00NorgeJordskjelv utenfor Bergen10:23Sport– Magnus Carlsen har en tendens til å bli overvurdert10:22SportGlimts suksesstrener takket nei til Vålerenga10:21PengerNordmenn betalte 944 milliarder kroner i skatt i fjor09:41NorgeSjark gikk på grunn i Finnmark09:40SportØdegaard skadefri og klar til kamp09:29SportSlik er de norske håndballguttas EM-bonus09:13PengerAnbefaler ikke forbud mot prisdiskriminering09:12PolitikkUkrainas statsminister vil gå av08:50SportIversen var syk da han startet Tour de Ski08:49Verden25 år siden jordskjelvet i Kobe08:46Helse og livsstilFærre røyker, flere snuser08:29PolitikkFrp-topp i Oslo krever flyktningstopp08:18NorgeBarneombudet bekymret over forhold i barnevernet, ifølge rapport08:11VerdenLaveste fødselstall i Kina siden 194908:06NorgeBetydelig snøskredfare på Vestlandet07:47SportSvenske EM-stjerner på bytur, måtte si unnskyld etter drink-bestillinger07:25NorgeFaren til IS-kvinne: – Jeg har tillit til rettssystemet07:23VerdenElleve amerikanske soldater ble såret i Iran-angrepet i Irak07:10SportWild tilbake på vinnersporet07:03PolitikkMeningsmåling: – Ikke noe godt tegn for Siv Jensen06:54VerdenUNHCR: Migranter brukes som soldater i Libya06:42NorgeNestleder varsler KrF-krav dersom Solberg godtar Frps krav06:24VerdenGuatemalas nye president bryter med Venezuela06:00VerdenTopptungt fredsmøte om Libya05:50NorgeDette skjer i dag05:36NorgeDette skjedde i natt05:30KulturBergen fyller 950 år – feiringen starter på lørdag05:07PengerAsias børser opp etter rekorddag på Wall Street05:06PengerBiltoll ikke nevnt i handelssamtaler mellom EU og USA05:02NorgeTo menn siktet for cannabisproduksjon i Trøndelag04:26NorgeBrannvesen gransker ansattes håndskrift i jakten på trusselbrev-skriver03:38PengerSvakeste økonomiske vekst i Kina på tre tiår03:35NorgeSnøhetta skal skape en ny visuell profil for Wikipedia-eier03:02PolitikkFrp-fylkesleder tror det er kroken på døra for regjeringen02:46Helse og livsstilNy person død av mystisk virus i Kina02:45PengerGoogles morselskap er nå verdt tusen milliarder dollar02:30VerdenIsrael angrep Gazastripen for andre dag på rad
Populært