Tomm (69) kjører Norges råeste taxi

Det får nesten ikke blitt tøffere enn dette! Tomm Bech er trolig den eneste i verden som kjører en splitter ny Mercedes-AMG E63 S - som taxi!
Det får nesten ikke blitt tøffere enn dette! Tomm Bech er trolig den eneste i verden som kjører en splitter ny Mercedes-AMG E63 S - som taxi!

Bilen har over 600 hk - kundene reagerer med sjokk.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tomm Bech er gal. Det sier i alle fall 69-åringen selv om sitt forhold til bil. Taxisjåføren fra Oslo kjører nemlig det som må være Norges desidert råeste taxi.

Faktisk er han trolig den eneste i verden akkurat nå, som kjører en splitter ny Mercedes-AMG E63 S med lysskilt på taket.

Bilen er noe av det absolutt heftigste du kan kjøpe for penger i sin klasse. Egentlig liker den seg aller best på bane, men Tomm kjører den i stedet som taxi i hovedstaden.

Mine damer og herrer. Dette er lidenskap og interesse på høyt nivå. Vi i Broom har blitt med på en taxitur vi sent kommer til å glemme.

Over 600 hestekrefter

Vi møter Tomm like ved et taxistopp i Oslo. Noe skiltnummer har vi ikke fått, men det gjør ingen verdens ting. Her er det bare å gå etter lyden!

Den ser kanskje uskyldig ut, men denne kjører fra de aller, aller fleste på veien.
Den ser kanskje uskyldig ut, men denne kjører fra de aller, aller fleste på veien.

Nyvasket og fin står bilen og buldrer på tomgang. Et lite knakk på vinduet, og et stort glis møter oss.

– Nå må du fortelle. Hvorfor i alle dager valgte du E63 S som taxi!?

– Jeg har kjørt Mercedes i mange år, og drømmen har alltid vært å kunne eie min egen AMG. Nå som jeg nærmer meg 70, ser jeg i grunn at livet er ganske kort. Man har rett og slett ikke så mange år igjen til å kunne glede seg over slike biler – så det var nå eller aldri, forteller Tomm, og legger til:

Det er lov å glise på jobb når du kjører denne doningen.
Det er lov å glise på jobb når du kjører denne doningen.

– Du lever jo bare én gang. Da jeg endelig fikk anledning til å realisere den store drømmen, klinket jeg til med den aller råeste versjonen.

Og brutalt er det virkelig! Mercedesen er blant verdens raskeste serieproduserte biler i sitt segment.

Under panseret sitter en V8-er på fire liter. Den yter 612 hk og ekstreme 850 Nm. 0-100 km/t går unna på vanvittige 3,4 sekunder! Nevnte vi at bilen har drift-mode også?

Her tester vi den! Mercedes-AMG E 63

Ikke snev av fornuft

Dette er ytelser som hører hjemme i alt annet enn en drosje, vil nok de fleste hevde. AMG-versjonen har i tillegg et langt stivere understell kontra en ordinær E-Klasse.

– Det er absolutt galskap, la det ikke være noen tvil om det. Når jeg tenker meg om finnes det jo ikke snev av fornuft i det hele tatt. Det eneste fornuftige med bilen er at størrelsen er helt lik de andre sedanene i drosjeparken, sier Tomm i det vi nærmer oss Ryentunellen.

Jeg vet nøyaktig hva som kommer til å skje. Tomm vipper bilen fra comfort til sport +. Bølla fra Affalterbach svarer med å åpne eksosventilene bak, og ut kommer et lydbilde som minner om Koreakrigen. Det smeller og buldrer noe voldsomt. At dette er en taxi blir vanskelig å ta innover seg. Etter det lille gasspådraget sitter vi begge og ler. For en maskin!

Mercedes CLS: Lekker familiebil blir ny

Det er bare å notere A342 med det samme! Bilen går både dag og kveld i Oslo-området.
Det er bare å notere A342 med det samme! Bilen går både dag og kveld i Oslo-området.

Kundene overrasker

69-åringen understreker at bilen stort sett forblir i comfort-mode, og at lappen er i god behold, tross kreftene han har til disposisjon.

– Jeg tør ikke ta noen sjanser med den. Men jeg vet sånn noenlunde hva den er god for. Jeg fikk nemlig testet litt på Autobahn i Tyskland, da jeg hentet bilen på fabrikken rett før jul, smiler Tomm.

612 hk skulle nesten ikke vært lov i en taxi... Så brutalt er det!
612 hk skulle nesten ikke vært lov i en taxi... Så brutalt er det!

– Men du, nå er jeg veldig spent på hva kundene sier?

– Det er faktisk overraskende mange som ikke reagerer i det hele tatt. Det skal jo sies at jeg kjører nokså pent, pluss at bilen er sort og ikke har noen AMG-logo bak. Dessuten er jeg ikke den eneste som kjører E-Klasse i dette gamet, men likevel blir jeg litt overrasket, forteller entusiasten og fortsetter:

– En gang fikk jeg faktisk spørsmål om dette var en elbil. Da er du rimelig på jordet, og jeg fikk litt lyst til å svare at bilen går på DAB, ler Tomm.

Her tester vi ekstreme Mercedes AMG GT R.

Valg mellom bilen og kjerringa

Men heldigvis er det også mange som reagerer på skikkelig vis. Flere kunder kvitterer med sjokk, og blir mildt sagt overrasket over å se en vaskeekte AMG som taxi.

Tomm forteller til Broom at det spesielt er én kunde han husker ekstra godt.

– For det første var han helt vill i blikket da han så bilen. Turen var visstnok det råeste han hadde fått oppleve på denne jord, han var helt over seg. Men det som gjør historien ekstra morsom er at kona også var med. Hun var selvfølgelig motstander bare av tanken på å kjøpe en slik bil. Dermed gikk hun rett på meg ved å spørre om jeg er gift, noe jeg naturligvis ikke er. Det ville jo aldri gått bra, ler Tom.

Tomm Bech har med noen få opphold kjørt taxi i hovedstaden helt siden 1969. Og det har stort sett foregått bak rattet i ulike Mercedeser. Bilen han har nå overgår alt.
Tomm Bech har med noen få opphold kjørt taxi i hovedstaden helt siden 1969. Og det har stort sett foregått bak rattet i ulike Mercedeser. Bilen han har nå overgår alt.

Enden på visa er at den entusiastiske kunden fikk en klar beskjed fra kona: Kjøper du noe sånt, vil ekteskapet henge i en meget tynn tråd.

– Noen ganger må man velge. Kona eller bilen. Jeg er i alle fall glad for mitt valg, humrer 69-åringen, som nyter kveldene bak rattet i drømmebilen.

Dette skal bli Norges råeste taxi

Grisedyr moro

Det er ingen tvil om at interesse og lidenskap har overgått all rasjonell tankegang. Mercedesen til Tomm har nemlig en listepris som begynner på godt over 1,6 millioner. Med litt utstyr nærmer den seg fort 2 millioner. Riktignok blir den noe billigere ved å kjøpe den inn som taxi.

0-100 km/t er unnagjort på 3,4 sekunder.
0-100 km/t er unnagjort på 3,4 sekunder.

– Er det egentlig noe med bilen du ikke liker?

– Absolutt ikke! Men jeg må innrømme at forbruket ikke er bilens sterkeste side. I snitt ligger jeg på 1,7 liter per mil. På det meste har jeg vært oppe i 2,7 liter, mens det beste jeg har klart er 0,78. Det er ikke så verst med tanke på at 612 hester skal fores med bensin.

Vi tester AMG GT C på Vestlandet

Verdt hver eneste krone

Det er med vemod vi avslutter en hysterisk givende taxitur sammen med Tomm og hans brutale fartsmonster.

Egentlig er det litt sprøtt å tenke på at en tur i AMG-børsa koster nøyaktig det samme som en Toyota Prius Hybrid. Heldigvis er det fritt taxivalg her i landet...

– Hvis du helt avslutningsvis skal oppsummere det beste med bilen, hva blir det?

– Godt spørsmål... Det er helheten. Jeg syns Mercedes har kommet seg ekstremt bra på design de siste årene. Bilen ser rålekker ut. Men selvfølgelig, det er alle kreftene og akselerasjonen som er det aller største. Man blir nesten litt frelst, avslutter han.

På vei ut av bilen klarer jeg ikke dy meg. Jeg spør Tomm om han ikke kan ruse motoren en siste gang i race-mode. Jeg får et pent smil tilbake, og et lydbilde som burde vært fredet! Tomm gliser enda bredere, mens jeg bare rister på hodet. Denne turen var verdt hver eneste krone.

Millionbilen er utsolgt allerede før Norges-lanseringen

Les også:
Dette kan snart bli en vanlig taxi i norske byer
Må ty til taxi for å levere lørdagsavisene
Denne saken ble først publisert i Broom.no

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
22:20 Mikromåne på fredag den 13. – 13 år til neste gang22:17 Hollywood-kjendis dømt til fengsel21:58 Padling: Sterk fjerdeplass på Ullvang i prøve-OL21:54 Hovland gikk to slag under par til tross for dobbel bogey21:29 MDG-topp åpner for forhandlinger om oljepolitikken21:25 FN innleder etterforskning av angrep nordvest i Syria21:25 Mye jobb gjenstår for Bjørndalen: – Per dags dato er det ingenting21:24 Greta Thunberg demonstrerte utenfor Det hvite hus20:47 Rører en hel verden: Gamle fiender tar et siste farvel20:28 Byåsen vant med 27 mål i EHF-cupen20:24 Tutta roste partneren etter seier i Solheim Cup19:57 Jean-Marie Le Pen siktet for misbruk av EU-midler19:32 EU-trio vil ha mer dialog for å trappe ned konflikten med Iran19:26 Norge har utvist 15 personer med IS-tilknytning18:55 Morten (53) om værkaoset i Spania: – Sykeste jeg noen gang har opplevd18:51 Mikkelsen ut av tetkampen etter dekk-tabbe18:40 Rolig lysdemonstrasjon i Hongkong18:38 Gresk politi slo til mot smuglerliga på flyplassen i Aten18:33 MDG på tråden med Venstre18:09 Cavagna vant i Spania – Hagen beholder åttendeplassen17:37 Politiet tror Anne-Elisabeth Hagen kan ha blitt drept hjemme17:34 Mattilsynet: Minst 102 hunder har hatt blodig diaré17:26 Flere til sykehus etter ulykke på E617:15 Brennende regnskog røyklegger byer i Indonesia16:57 Srour bekrefter positiv B-prøve16:32 Mener Norge bør nærme seg Tyrkia og Ungarn: – Enhver død nordmann er et for høyt tall for oss16:21 Kommunene er over halvveis i ordførerkabalen16:10 Julian Assange forblir fengslet på grunn av rømningsfare15:39 NVE varsler høststorm på Vestlandet15:26 City-profil ute til over nyttår15:23 Mann (64) dømt for utnytting av samboer til prostitusjon15:02 Lars Grønnerød er død14:37 Pukki månedens spiller, Klopp månedens manager14:35 WADA støtter forskning rundt astmamedisin14:19 Bildet avslørte 22 år gammel forsvinningsgåte14:17 Fiskebrukeier dømt for utnyttelse av utenlandsk arbeidskraft14:16 Boris Johnson skal i brexitmøte med Juncker14:02 Fire personer pågrepet etter voldshendelse i Horten14:00 Putin deltar på Syria-toppmøte med Iran og Tyrkia13:30 Regelbrudd avdekket etter dødsbrann på dykkerbåt13:29 Tyrkisk eksstatsminister vil starte nytt parti13:25 Edel-Marie Haukland innstilt som leder i KrFU12:56 FNB Oslo feiret på valgvake – så talte de opp personstemmene12:49 Slik skal Høyre komme på offensiven i klimapolitikken12:46 Kvinne dømt til fem års fengsel for drapsforsøk12:45 Miljøarbeider tiltalt for misbruk av stilling og seksuell omgang med pasient12:34 Kina unntar amerikansk svinekjøtt og soyabønner fra tollsatser12:32 Politiet: Mann i 30-årene siktet for drap etter dødsvold på Vinstra11:55 Behandler NRKs manipulering av skolevalg11:54 Brann i oljetanker slukket – Stureterminalen evakuert11:53 En person død etter trafikkulykke i Trøndelag11:40 Hundesykdommen: Én ny syk hund siden torsdag11:39 Mugabe begraves på gravsted for Zimbabwes elite11:23 Ingen lysning i Solskjærs skademareritt11:22 VAR får godkjent i Premier League tross feilavgjørelser11:21 Dødstallet stiger etter voldsomt uvær i Spania11:07 Mann i 40-årene pågrepet etter trusler mot Sandnessjøen lufthavn10:37 Omfattende streik lammer kollektivtrafikken i Paris10:37 Messi gambler ikke med helsa10:22 Forbød plastposer for to år siden – slik gikk det10:09 Sp ble valgvinner i Steigen – tapte kampen om ordføreren10:00 Ruter varsler nye T-baneavvik i høst09:47 USAs budsjettunderskudd passerte 1.000 milliarder dollar09:46 Sjåfør omkom i busskollisjon på E39 i Hordaland09:25 Lars Monsen om den mørke tiden: – Jeg drakk veldig mye i noen år08:56 Bahamas forbereder seg på nytt uvær08:54 Grande har ingen planer om å kaste kortene07:57 Klar melding: – Kast elbilene ut av kollektivfeltet!07:32 Seks skadd i kollisjon i Nannestad07:27 Påstand om 13 år for sjalusidrap på Kjelsås07:11 Får uføre-kjeft: – Det er helt vilt det de driver med07:09 Hongkong avlyser tennisturnering07:03 Ødegaard om Real Madrid-sjansen: – Det gir jo mening06:59 Maduro kommer ikke til FNs hovedforsamling06:54 70-åring dømt for gjentatte overgrep mot barnebarn06:50 Trump, våpen, rasisme og helse på topp under demokratenes debatt06:30 Ruud vil overbevise på hjemmebane: – Det kribler i magen06:15 Sjelden mikromåne fredag den 13.–13 år til neste gang06:00 Mowinckel lengter tilbake: – Den feilen gjør jeg ikke igjen05:55 Dette skjer i dag05:53 Lan Marie Berg: Overrasket over reaksjonene på bomring-utspillet05:35 Dette skjedde i natt04:57 Stenseng: Ap er i en alvorlig situasjon04:15 Forskning: Å spise fisk tidlig i livet kan forebygge astma04:09 Trump sa flere ville se på ham enn demokratenes debatt04:00 Brukbart av Hovland, tung start for Ventura på PGA-touren03:59 Kommentator: – Kirkedemokratiet er svekket03:48 Demokratiske kandidater til angrep på Trump03:09 Helsereform åpnet debatten blant demokratiske presidentkandidater02:38 Norske finanstopper kan tape milliarder på skogplanting i Afrika02:10 Tungtvannskjelleren på Rjukan får 22 millioner kroner01:46 Innsatte overføres fra Hedmark og Østfold til Trøndelag01:29 Trump tror Joe Biden vil ende opp som demokratenes presidentkandidat01:19 Yara lanserer klimasamarbeid med svenske bønder01:11 Kriterier ved private barnehager kan ekskludere minoritetsbarn00:44 Trump: Irans ledere vil ha møte23:47 Banksy reagerer på at brexit-maleri i Dover er fjernet22:59 Storseier for Sævik og PSG i mesterligaen22:30 Demokrater fortsetter prosess som kan føre til riksrett mot Trump22:10 E6: Flere hardt skadde i trafikkulykke
Siste nytt
22:20NorgeMikromåne på fredag den 13. – 13 år til neste gang22:17VerdenHollywood-kjendis dømt til fengsel21:58SportPadling: Sterk fjerdeplass på Ullvang i prøve-OL21:54SportHovland gikk to slag under par til tross for dobbel bogey21:29PolitikkMDG-topp åpner for forhandlinger om oljepolitikken21:25VerdenFN innleder etterforskning av angrep nordvest i Syria21:25SportMye jobb gjenstår for Bjørndalen: – Per dags dato er det ingenting21:24VerdenGreta Thunberg demonstrerte utenfor Det hvite hus20:47VerdenRører en hel verden: Gamle fiender tar et siste farvel20:28SportByåsen vant med 27 mål i EHF-cupen20:24SportTutta roste partneren etter seier i Solheim Cup19:57VerdenJean-Marie Le Pen siktet for misbruk av EU-midler19:32VerdenEU-trio vil ha mer dialog for å trappe ned konflikten med Iran19:26NorgeNorge har utvist 15 personer med IS-tilknytning18:55ReiseMorten (53) om værkaoset i Spania: – Sykeste jeg noen gang har opplevd18:51SportMikkelsen ut av tetkampen etter dekk-tabbe18:40VerdenRolig lysdemonstrasjon i Hongkong18:38VerdenGresk politi slo til mot smuglerliga på flyplassen i Aten18:33PolitikkMDG på tråden med Venstre18:09SportCavagna vant i Spania – Hagen beholder åttendeplassen17:37NorgePolitiet tror Anne-Elisabeth Hagen kan ha blitt drept hjemme17:34Helse og livsstilMattilsynet: Minst 102 hunder har hatt blodig diaré17:26NorgeFlere til sykehus etter ulykke på E617:15VerdenBrennende regnskog røyklegger byer i Indonesia16:57SportSrour bekrefter positiv B-prøve16:32PolitikkMener Norge bør nærme seg Tyrkia og Ungarn: – Enhver død nordmann er et for høyt tall for oss16:21PolitikkKommunene er over halvveis i ordførerkabalen16:10VerdenJulian Assange forblir fengslet på grunn av rømningsfare15:39NorgeNVE varsler høststorm på Vestlandet15:26SportCity-profil ute til over nyttår15:23NorgeMann (64) dømt for utnytting av samboer til prostitusjon15:02NorgeLars Grønnerød er død14:37SportPukki månedens spiller, Klopp månedens manager14:35SportWADA støtter forskning rundt astmamedisin14:19VerdenBildet avslørte 22 år gammel forsvinningsgåte14:17NorgeFiskebrukeier dømt for utnyttelse av utenlandsk arbeidskraft14:16PolitikkBoris Johnson skal i brexitmøte med Juncker14:02NorgeFire personer pågrepet etter voldshendelse i Horten14:00VerdenPutin deltar på Syria-toppmøte med Iran og Tyrkia13:30VerdenRegelbrudd avdekket etter dødsbrann på dykkerbåt13:29VerdenTyrkisk eksstatsminister vil starte nytt parti13:25PolitikkEdel-Marie Haukland innstilt som leder i KrFU12:56PolitikkFNB Oslo feiret på valgvake – så talte de opp personstemmene12:49PolitikkSlik skal Høyre komme på offensiven i klimapolitikken12:46NorgeKvinne dømt til fem års fengsel for drapsforsøk12:45NorgeMiljøarbeider tiltalt for misbruk av stilling og seksuell omgang med pasient12:34VerdenKina unntar amerikansk svinekjøtt og soyabønner fra tollsatser12:32NorgePolitiet: Mann i 30-årene siktet for drap etter dødsvold på Vinstra11:55KulturBehandler NRKs manipulering av skolevalg11:54NorgeBrann i oljetanker slukket – Stureterminalen evakuert11:53NorgeEn person død etter trafikkulykke i Trøndelag11:40Helse og livsstilHundesykdommen: Én ny syk hund siden torsdag11:39VerdenMugabe begraves på gravsted for Zimbabwes elite11:23SportIngen lysning i Solskjærs skademareritt11:22SportVAR får godkjent i Premier League tross feilavgjørelser11:21VerdenDødstallet stiger etter voldsomt uvær i Spania11:07NorgeMann i 40-årene pågrepet etter trusler mot Sandnessjøen lufthavn10:37VerdenOmfattende streik lammer kollektivtrafikken i Paris10:37SportMessi gambler ikke med helsa10:22VerdenForbød plastposer for to år siden – slik gikk det10:09PolitikkSp ble valgvinner i Steigen – tapte kampen om ordføreren10:00NorgeRuter varsler nye T-baneavvik i høst09:47PengerUSAs budsjettunderskudd passerte 1.000 milliarder dollar09:46NorgeSjåfør omkom i busskollisjon på E39 i Hordaland09:25Helse og livsstilLars Monsen om den mørke tiden: – Jeg drakk veldig mye i noen år08:56VerdenBahamas forbereder seg på nytt uvær08:54PolitikkGrande har ingen planer om å kaste kortene07:57MotorKlar melding: – Kast elbilene ut av kollektivfeltet!07:32NorgeSeks skadd i kollisjon i Nannestad07:27NorgePåstand om 13 år for sjalusidrap på Kjelsås07:11PengerFår uføre-kjeft: – Det er helt vilt det de driver med07:09SportHongkong avlyser tennisturnering07:03SportØdegaard om Real Madrid-sjansen: – Det gir jo mening06:59VerdenMaduro kommer ikke til FNs hovedforsamling06:54Norge70-åring dømt for gjentatte overgrep mot barnebarn06:50PolitikkTrump, våpen, rasisme og helse på topp under demokratenes debatt06:30SportRuud vil overbevise på hjemmebane: – Det kribler i magen06:15Helse og livsstilSjelden mikromåne fredag den 13.–13 år til neste gang06:00SportMowinckel lengter tilbake: – Den feilen gjør jeg ikke igjen05:55NorgeDette skjer i dag05:53PolitikkLan Marie Berg: Overrasket over reaksjonene på bomring-utspillet05:35NorgeDette skjedde i natt04:57PolitikkStenseng: Ap er i en alvorlig situasjon04:15Helse og livsstilForskning: Å spise fisk tidlig i livet kan forebygge astma04:09PolitikkTrump sa flere ville se på ham enn demokratenes debatt04:00SportBrukbart av Hovland, tung start for Ventura på PGA-touren03:59NorgeKommentator: – Kirkedemokratiet er svekket03:48VerdenDemokratiske kandidater til angrep på Trump03:09VerdenHelsereform åpnet debatten blant demokratiske presidentkandidater02:38PengerNorske finanstopper kan tape milliarder på skogplanting i Afrika02:10KulturTungtvannskjelleren på Rjukan får 22 millioner kroner01:46NorgeInnsatte overføres fra Hedmark og Østfold til Trøndelag01:29VerdenTrump tror Joe Biden vil ende opp som demokratenes presidentkandidat01:19PengerYara lanserer klimasamarbeid med svenske bønder01:11NorgeKriterier ved private barnehager kan ekskludere minoritetsbarn00:44VerdenTrump: Irans ledere vil ha møte23:47KulturBanksy reagerer på at brexit-maleri i Dover er fjernet22:59SportStorseier for Sævik og PSG i mesterligaen22:30VerdenDemokrater fortsetter prosess som kan føre til riksrett mot Trump22:10NorgeE6: Flere hardt skadde i trafikkulykke
Populært